Tvarohová buchta - bábovka

Bábovky jsou u nás velmi oblíbené, a to nejen pro jejich rychlou přípravu, ale také pro množství různých variant. Zkuste si upéct bábovku podle tohoto receptu, který…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g měkkého tvarohu
250 g másla
250 g cukru
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
rozinky
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Troubu zahřejeme na 165 °C. Vymažeme formu tukem a posypeme ji hrubou moukou.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem.
Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a změklým máslem, dokud nevznikne hladká hmota. Poté vmícháme mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Můžeme přidat i rozinky. Těsto nalijeme do připravené formy.
Vložíme formu do předem rozehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Tato doba je informativní. Zda je bábovka upečená, prověříme vpíchnutím špejle, která by měla být po vytažení suchá.
Bábovku před vyklopením necháme trochu vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohová buchta - bábovka
Tvarohová buchta, známá jako bábovka, je oblíbený český dezert, který spojuje krémovou chuť tvarohu s jemnou texturou nadýchaného těsta. Tento sladký pokrm se často podává posypaný moučkovým cukrem nebo polévaný čokoládovou polevou. Příprava je jednoduchá a rychlá, což jí činí ideálním dezertem pro každou příležitost. Díky tvarohu je buchta vláčná a plná bílkovin, takže si ji můžete vychutnat i jako zdravější alternativu k běžným dezertům. Zkuste ji podávat ještě teplou s ovocem nebo šlehačkou pro dokonalý kulinářský zážitek!