Celozrnné dýňové muffiny s ořechy a čokoládou

Nastrouhejte dýni na jemno do větší mísy. Poté do ní přidejte vajíčka, med a mléko. Vše důkladně promíchejte a nakonec přisypte mouku smíchanou s kypřícím práškem a…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g dýně hokaido
150 ml mléka
2 vejce
3 vrchovaté lžíce medu
170 g celozrnné pšeničné mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce olivového oleje
50 g hořké čokolády
50 g vlašských ořechů
Postup vaření podle receptu
Nastrouhejte dýni na jemno do větší mísy. Přimíchejte k ní vajíčka, med a mléko. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a olej. Ořechy a čokoládu nasekejte na malé kousky a vmíchejte je do těsta.
Muffinové formičky vyložte papírovými košíčky (já obvykle používám dva) a naplňte je těstem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 15-20 minut (zkontrolujte špejlí). Před servírováním posypte muffiny jemně moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Celozrnné dýňové muffiny s ořechy a čokoládou
Celozrnné dýňové muffiny s ořechy a čokoládou jsou lahodným a zdravým pokrmem, ideálním na snídani nebo jako svačinka. Dýňové pyré dodává muffinům vlhkost a jemnou chuť, zatímco celozrnná mouka zajišťuje vysoký obsah vlákniny. Ořechy přidávají křupavost a čokoláda lahodnou sladkost, což z těchto muffinů činí skvělou volbu pro milovníky dezertů, kteří chtějí jíst zdravě. Tyto muffiny jsou výborným způsobem, jak si vychutnat podzimní příchutě a zároveň si dopřát něco výživného.