Makové sušenky

V mixéru smícháme všechny tekuté ingredience a postupně do nich přimícháme suché suroviny. K hotové směsi poté přidáme nakrájenou čokoládu.
Ingredience aneb co potřebujete
2,25 šálku hladké mouky
1 KL jedlé sody
1 hrnek másla
1,5 hrnku cukru
1 vejce
1 žloutek
1 vanilkový lusk
1/4 šálku máku
1/2 hrnku čokolády
1/4 KL soli
Postup vaření podle receptu
V mixéru důkladně smícháme všechny tekuté ingredience a postupně přidáme suché složky.
Do připravené směsi následně vmícháme na drobno nasekanou čokoládu.
Z těsta utvoříme asi 20 stejných kuliček, které obalíme v makových semínkách.
Kuličky umístíme na plech přibližně 5 cm od sebe, aby se nespojily, a pečeme je při 160 stupních asi 12 minut. Nejlépe je sníst je do 48 hodin, protože toto těsto rychle tvrdne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Makové sušenky
Makové sušenky jsou oblíbeným pečivem, které překvapí svou lahodnou chutí a jemnou texturou. Jsou vyrobeny z mletých máků, které dodávají sušenkám nejen charakteristickou chuť, ale také výživné hodnoty. Tyto sušenky se často připravují s přídavkem medu nebo třtinového cukru, což podtrhuje jejich sladkost. Makové sušenky jsou skvělým společníkem ke kávě nebo čaji a patří mezi tradiční české recepty. Vynikají svou snadnou přípravou a jsou oblíbené jak mezi dětmi, tak dospělými.