Jablečný závin z nekynutého těsta

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Rozdělíme je na dvě části. Jednu část těsta rozválíme, já jsem na to použila váleček na nudle. Přidáme náplň a…
Ingredience aneb co potřebujete
40 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
10 dkg tuku(hera)
2 celá vejce
citronová kůra(štáva)
3/4 prášku do pečiva
6 lžic mléka
Náplň
8 ks nastrouhaných jablek(ochucených vanilkovým cukrem a skořicí)
(pokud děláte poloviční dávku, stačí 4 jablíčka)
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto.
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu roztáhneme, já jsem ji hodila na stůl a pomocí válečku jsem ji vyválela na plát.
Vložíme náplň a uzavřeme tak, aby během pečení nevytekla jablečná šťáva. Stejným způsobem postupujeme i s dalším kusem těsta.
Poté potřeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme při 150 °C přibližně 30 minut, ale je dobré sledovat, jak peče trouba, a občas zkontrolovat špejlí. Zůstává měkký i po dvou dnech.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečný závin z nekynutého těsta
Jablečný závin z nekynutého těsta je oblíbený dezert, který potěší mnoho milovníků sladkých jídel. Tento lahodný závin se připravuje z tenkého těsta, které je rychlejší na přípravu než kynuté varianty. Plněný šťavnatými jablky, skořicí a cukrem, nabízí jemnou a krémovou chuť. Po upečení se na povrchu vytvoří zlatavá kůrka, která dodává tomuto dezertu lahodný vzhled. Jablečný závin z nekynutého těsta je ideální jako rychlý dezert na rodinné oslavy nebo sladká svačina k odpolednímu čaji.