Mléčná poleva

Mléčná poleva
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Pokud nemáte rádi intenzivní chuť citronové polevy, můžete zkusit mléčnou polevu, která je jí podobná. Ta se připravuje ze tří složek a nejlépe chutná na…

Ingredience aneb co potřebujete

250 g moučkového cukru
5 lžic mléka
pár kapek citrónové šťávy

Postup vaření podle receptu

Moučkový cukr prosijeme do mísy.

Smícháme horké mléko s cukrem a citronovou šťávou, důkladně promícháme. Poleva by měla být hladká a lesklá.

Rozlijeme na vychladlý dezert a rovnoměrně rozetřeme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Mléčná poleva

Mléčná poleva je lahodný dezert, který se často používá k potahování různých sladkostí, jako jsou koláče a zákusky. Její jemná chuť a krémová konzistence dodávají pokrmům sladký a sametový vzhled. Mléčná poleva se vyrábí z cukru, kakaa, másla a mléka, což jí propůjčuje bohatou a lahodnou chuť. Tento dezert je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro svou možnost přizpůsobení, kdy lze experimentovat s různými příchutěmi a barvami. Ideální pro oslavy a sváteční příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (51 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: polevy, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, moučníky, dětská oslava, narozeniny, citrusy, krémy, náplně, do 10 minut

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Mléčná poleva.

Přidat komentář