Mléčná poleva

Pokud nemáte rádi intenzivní chuť citronové polevy, můžete zkusit mléčnou polevu, která je jí podobná. Ta se připravuje ze tří složek a nejlépe chutná na…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g moučkového cukru
5 lžic mléka
pár kapek citrónové šťávy
Postup vaření podle receptu
Moučkový cukr prosijeme do mísy.
Smícháme horké mléko s cukrem a citronovou šťávou, důkladně promícháme. Poleva by měla být hladká a lesklá.
Rozlijeme na vychladlý dezert a rovnoměrně rozetřeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Mléčná poleva
Mléčná poleva je lahodný dezert, který se často používá k potahování různých sladkostí, jako jsou koláče a zákusky. Její jemná chuť a krémová konzistence dodávají pokrmům sladký a sametový vzhled. Mléčná poleva se vyrábí z cukru, kakaa, másla a mléka, což jí propůjčuje bohatou a lahodnou chuť. Tento dezert je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro svou možnost přizpůsobení, kdy lze experimentovat s různými příchutěmi a barvami. Ideální pro oslavy a sváteční příležitosti.