Štrúdl z tvarohového těsta

Plánujete připravit štrúdl, ale zapomněli jste si pořídit listové těsto? Není třeba panikařit, máme pro vás řešení. Pokud máte doma tvaroh,…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
250 g polohrubé mouky
250 g tuku
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
1 špetka soli
Náplň
8 jablek
strouhanka
50 g strouhaného perníku
skořice
cukr krystal
rozinky
nasekané oříšky
Dále
1 vejce na potření
tuk na vymazání plechu
moučkový cukr na povrch
Postup vaření podle receptu
Z másla, tvarohu, mouky a soli vytvoříme těsto, které můžeme dát přes noc odpočinout do lednice.
Plech potáhneme tukem a troubu včas předehřejeme na 175 °C.
Těsto rozdělíme na tři stejné části. Z každé části vyválíme plát, který posypeme strouhankou a nastrouhaným perníkem. Na něj pak položíme oloupaná a nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.
Těsto srolujeme a umístíme na plech.
Před pečením záviny potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je přibližně 30 minut. Po upečení je posypeme cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Štrúdl z tvarohového těsta
Štrúdl z tvarohového těsta je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť tvarohu s křehkým těstem. Tento tradiční pokrm pochází z české a moravské kuchyně a obvykle se plní ovocem, jako jsou jablka, švestky nebo třešně. Tvarohové těsto dodává štrúdlu specifickou vláčnost a aroma. Příprava štrúdlu je jednoduchá a jeho pečení provoní celou domácnost. Podáván teplý nebo studený, štrúdl z tvarohového těsta je ideální jako dezert k rodinným oslavám či nedělnímu odpoledni.