Štrúdl z tvarohového těsta

Štrúdl z tvarohového těsta
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 3

Plánujete připravit štrúdl, ale zapomněli jste si pořídit listové těsto? Není třeba panikařit, máme pro vás řešení. Pokud máte doma tvaroh,…

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
250 g polohrubé mouky
250 g tuku
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
1 špetka soli
Náplň
8 jablek
strouhanka
50 g strouhaného perníku
skořice
cukr krystal
rozinky
nasekané oříšky
Dále
1 vejce na potření
tuk na vymazání plechu
moučkový cukr na povrch

Postup vaření podle receptu

Z másla, tvarohu, mouky a soli vytvoříme těsto, které můžeme dát přes noc odpočinout do lednice.

Plech potáhneme tukem a troubu včas předehřejeme na 175 °C.

Těsto rozdělíme na tři stejné části. Z každé části vyválíme plát, který posypeme strouhankou a nastrouhaným perníkem. Na něj pak položíme oloupaná a nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.

Těsto srolujeme a umístíme na plech.

Před pečením záviny potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je přibližně 30 minut. Po upečení je posypeme cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Štrúdl z tvarohového těsta

Štrúdl z tvarohového těsta je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť tvarohu s křehkým těstem. Tento tradiční pokrm pochází z české a moravské kuchyně a obvykle se plní ovocem, jako jsou jablka, švestky nebo třešně. Tvarohové těsto dodává štrúdlu specifickou vláčnost a aroma. Příprava štrúdlu je jednoduchá a jeho pečení provoní celou domácnost. Podáván teplý nebo studený, štrúdl z tvarohového těsta je ideální jako dezert k rodinným oslavám či nedělnímu odpoledni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (81 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, moučníky, podzimní, jablka, ořechy, štrúdly

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Štrúdl z tvarohového těsta.

Přidat komentář