Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý

Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Porce: 1

Léto, jež nám přináší bohatou úrodu různých druhů ovoce, si žádá i příjemné a osvěžující pochoutky. Tato jednoduchá bublanina je naplněna jahodami. Její vrchní část je...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g tvarohu (ve vaničce)
4 vejce
250 g cukru moučka
220 g Hery
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
jahodová marmeláda na namazání (nebo jiná příchuť)
1 jahodový pudink (může být i jiný - volíme dle ovoce)
500 ml vody
3 lžíce cukru krystal
máslo a hrubá mouka na vysypání plechu

Postup vaření podle receptu

Plech pokryjeme pečicím papírem, nebo jej potíráme máslem a posypeme hrubou moukou.

V míse důkladně promícháme tvaroh, vejce, cukr a rozpuštěnou Heru, kterou jsme nejprve zahřáli v mikrovlnné troubě.

Následně přimícháme mouku s kypřícím práškem. Dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto, které nalijeme na připravený plech.

Nastavíme troubu na 180 °C a plech dáme do trouby, která je jen částečně vyhřátá, nemusíme čekat na její úplné zahřátí. Pečení trvá asi 30-40 minut.

Koláč se na vrchu hezky zbarví do hněda a odlepí se od okrajů plechu. Až bude koláč hotový, necháme ho vychladnout.

Následně naneseme vybranou marmeládu a přidáme umyté a nakrájené ovoce.

Připravíme pudinkovou polevu. Do hrnce nalijeme 400 ml vody, do které přidáme 3 lžíce krystalového cukru. Ve zbylých 100 ml vody důkladně rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile voda v hrnci začne vřít, vmícháme pudink a vaříme asi 2-3 minuty.

Nakonec pomalu přelijeme koláč a máme hotovo. Necháme ho vychladnout a ztuhnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý

Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý


Jahodový koláč je skvělou volbou pro milovníky sladkých dezertů. Tento recept je nejen rychlý, ale také velmi jednoduchý na přípravu. Stačí smíchat čerstvé jahody s těstem z mouky, cukru a vajec. Po upečení vás potěší nejen lahodná chuť, ale i nádherná vůně, která naplní vaši kuchyni. Podávejte koláč teplý nebo vychlazený, posypaný cukrem, a užívejte si chvíle se svou rodinou a přáteli. Tento dezert je ideální na letní oslavy a pikniky!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, ovoce, vaření, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, slovenská, pečení, moučníky, sladké, letní recepty, řezy s ovocem, bublaniny, jahody

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý.

Přidat komentář