Vafle

Změklou máslo smícháme s cukrem a vejci, až vznikne pěna. Poté postupně přidáme mléko, vodu, mouku, sůl a prášek do pečiva. Nakonec přimícháme citronovou kůru.
Ingredience aneb co potřebujete
125 g Hery
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 g polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml vody
1/2 prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
Postup vaření podle receptu
Měkkou heru vyšleháme s cukrem a vejci do pěny. Poté postupně přidáme mléko, vodu, mouku, sůl a prášek do pečiva. Na závěr přimícháme citronovou kůru.
Vafle upečeme ve vaflovači, potřeme je marmeládou a ozdobíme šlehačkou, polevou a dalšími ingrediencemi.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vafle
Vafle jsou oblíbeným sladkým pokrmem, který se vyrábí z těsta, jež se peče ve speciální formě. Tato křupavá pochoutka má typický mřížkovaný vzhled a je často podávána s různými přílohami, jako jsou čerstvé ovoce, šlehačka nebo zmrzlina. Vafle mohou být také servírovány jako slané varianty, například s sýrem nebo masem. V mnoha zemích, jako je Belgie nebo USA, jsou vafle oblíbenou součástí snídaní či dezertů a jejich příprava se stala oblíbenou tradicí.