Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina
Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Už jsme si zvykli na hrnkové moučníky, ale co vyzkoušet hrnkovou zmrzlinu? Připravíme ji během chvilky a poté ji jednoduše zamrazíme, čímž si vytvoříme lahodnou pochoutku...

Ingredience aneb co potřebujete

5 hrnků mražených jahod
1/2 hrnku moučkového cukru
1/3 hrnku polotučného mléka
250 g mascarpone

Postup vaření podle receptu

Do mixéru dáme mascarpone, cukr a jahody, přidáme polovinu mléka a mixujeme na nízkých otáčkách.

Doplňte zbytek mléka a zvyšte rychlost mixování.

Pokud je zmrzlina po promíchání dostatečně hustá, můžeme ji podávat ihned, nebo ji dáme zmrznout do mrazáku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina je osvěžující pochoutkou, která přináší chuť léta do každého sousta. Je vyrobena z čerstvých, zralých jahod, které kombinujeme s krémovým základem z mléka a smetany. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a trocha šlehaní, a máte hotový dezert, který si zamilují děti i dospělí. Bez umělých přísad a plná přírodních chutí, tato zmrzlina je ideální volbou pro horké dny. Užijte si ji na zahradní párty nebo jako sladkou tečku po rodinném obědě!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, zmrzlina, snadný, pro začátečníky, pro děti, moučníky, letní recepty, jahody, mražení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí jahodová zmrzlina.

Přidat komentář