Melounová granita

Melounová granita
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Pokud cukrový sirup nemáme, můžeme si ho snadno udělat tak, že krátce povaříme stejné poměry vody a cukru a poté necháme vychladnout. Můžeme také připravit větší množství sirupu.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g dužiny vodního melounu
15-20 g cukrového sirupu (podle chuti)
citronová šťáva (podle chuti)

Postup vaření podle receptu

Pokud cukrový sirup nemáme, můžeme si ho vyrobit tak, že smícháme stejné množství vody a cukru a krátce je povaříme, poté necháme zchladnout. Můžeme připravit větší množství, například z 300 ml vody a 300 g cukru, což nám zajistí, že sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Můžeme s ním sladit i studené nápoje.

Dužinu vodního melounu nakrájíme na malé kousky a pokud máme meloun s jadérky, tak je vyndáme.

Rozmixujeme, můžeme použít sekáček na potraviny. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy podle chuti. Některé melouny jsou sladší, jiné méně.

Rozmixovaný meloun převereme do mělké nádoby s víkem a uložíme do mrazáku. Je doporučeno mrazit v tenčí vrstvě. Každých 45 minut směs promícháme a znovu dáme do mrazáku. Na začátku stačí lžíce, ale později používáme vidličku. Snažíme se ponechat ledové krystaly hrubší a nerozmačkávat je úplně na jemno. Celková doba přípravy trvá přibližně 4,5 až 5 hodin.

Granitu servírujeme v malém hrníčku, je to skvělé osvěžení na léto.

Co jste ještě nevěděli o receptu Melounová granita

Melounová granita je osvěžující letní pochoutka, která dokonale vyniká díky své lehké a ledové textuře. Připravuje se z čerstvého melounu, který se mixuje a pak mrazí, což vytváří jemné krystalky ledu. Tato tradiční italská specialita se často servíruje jako dezert nebo osvěžující nápoj, ideální k horkým letním dnům. Melounová granita je nejen chutná, ale také zdravá, obsahuje vitamíny a minerály. S trochou máty nebo limetky získáte ještě zajímavější chuťový zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: zmrzlina, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, do 50 korun, moučníky, sladké, letní recepty, večírky a oslavy, mražení, meloun, nepečené a mražené

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Melounová granita.

Přidat komentář