Melounová granita

Pokud cukrový sirup nemáme, můžeme si ho snadno udělat tak, že krátce povaříme stejné poměry vody a cukru a poté necháme vychladnout. Můžeme také připravit větší množství sirupu.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g dužiny vodního melounu
15-20 g cukrového sirupu (podle chuti)
citronová šťáva (podle chuti)
Postup vaření podle receptu
Pokud cukrový sirup nemáme, můžeme si ho vyrobit tak, že smícháme stejné množství vody a cukru a krátce je povaříme, poté necháme zchladnout. Můžeme připravit větší množství, například z 300 ml vody a 300 g cukru, což nám zajistí, že sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Můžeme s ním sladit i studené nápoje.
Dužinu vodního melounu nakrájíme na malé kousky a pokud máme meloun s jadérky, tak je vyndáme.
Rozmixujeme, můžeme použít sekáček na potraviny. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy podle chuti. Některé melouny jsou sladší, jiné méně.
Rozmixovaný meloun převereme do mělké nádoby s víkem a uložíme do mrazáku. Je doporučeno mrazit v tenčí vrstvě. Každých 45 minut směs promícháme a znovu dáme do mrazáku. Na začátku stačí lžíce, ale později používáme vidličku. Snažíme se ponechat ledové krystaly hrubší a nerozmačkávat je úplně na jemno. Celková doba přípravy trvá přibližně 4,5 až 5 hodin.
Granitu servírujeme v malém hrníčku, je to skvělé osvěžení na léto.
Co jste ještě nevěděli o receptu Melounová granita
Melounová granita je osvěžující letní pochoutka, která dokonale vyniká díky své lehké a ledové textuře. Připravuje se z čerstvého melounu, který se mixuje a pak mrazí, což vytváří jemné krystalky ledu. Tato tradiční italská specialita se často servíruje jako dezert nebo osvěžující nápoj, ideální k horkým letním dnům. Melounová granita je nejen chutná, ale také zdravá, obsahuje vitamíny a minerály. S trochou máty nebo limetky získáte ještě zajímavější chuťový zážitek.