Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 1

Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé části vytvoříme obdélník a upečeme je na plechu s pečicím papírem zvlášť. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 12 minut.

Ingredience aneb co potřebujete

1 balení listového těsta (400 g )
500 g hroznového vína
500 g tučného měkkého tvarohu
250 g bílého jogurtu
4 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce rumu
1 sáček želatinového ztužovače za studena
3 lžíce vaječného likéru
čokoládová poleva

Postup vaření podle receptu

Těsto rozdělíme na dvě části. Z každé části vytvoříme obdélník a každý upečeme samostatně na plechu s pečicím papírem. Pečeme při teplotě 180 °C zhruba 12-15 minut.

Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr podle vlastní chuti, vanilkový cukr a rum, a vše důkladně promícháme.

Připravíme želatinový ztužovač podle pokynů na obalu a okamžitě ho smícháme s tvarohem.

Na jednu upečenou a vychladlou placku naneseme polovinu tvarohového krému. Dáme si k sobě půlky vína, odstraníme větší semínka a rovnoměrně je rozložíme na krém. Poté vše pokapeme vaječným likérem. Na to položíme druhou placku a potřeme ji zbylým krémem.

Rozpustíme čokoládovou polevu, zbytek bobulek ponoříme do polevy pomocí párátka a poklademe na vrch řezů.

Na závěr ozdobíme řezy čokoládou a před krájením je necháme pořádně zchladnout.

Co jste ještě nevěděli o receptu Listové řezy s hroznovým vínem

Listové řezy s hroznovým vínem jsou lahodným dezertem, který spojuje křehkost listového těsta s osvěžující chutí hroznového vína. Tento dezert je jednoduchý na přípravu a ideální pro různé příležitosti, od rodinných oslav po večerní pohoštění. Křupavé těsto se harmonicky doplňuje s šťavnatými hrozny, které dodávají pokrmu svěžest a sladkost. Přidejte špetku cukru nebo vanilky pro zvýraznění chuti a vytvořte tak nezapomenutelný zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: ovoce, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pečení, moučníky, sladké, podzimní, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Listové řezy s hroznovým vínem.

Přidat komentář