Vafle

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěny. Poté postupně přidáme mléko, vodu, mouku, sůl a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme citronovou kůru.
Ingredience aneb co potřebujete
125 g Hery
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 g polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml vody
1/2 prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
Postup vaření podle receptu
Měkké máslo vyšleháme s cukrem a vejci do pěnové konzistence. Následně přidáváme střídavě mléko, vodu, mouku, sůl a prášek do pečiva. Na závěr ochutíme citronovou kůrou.
Vafle připravujeme ve vaflovači, poté je natřeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou a polevou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vafle
Vafle jsou oblíbeným dezertem, který pochází z Belgie. Tyto chutné pečené pochoutky mají charakteristickou strukturu s různými tvary a vzory. Vafle se často podávají s javorovým sirupem, ovocem, šlehačkou nebo čokoládou. Mnoho lidí je miluje jako snídani nebo svačinu. Existují také slané varianty, které se připravují s různými ingrediencemi, jako je sýr nebo bylinky. Vafle jsou univerzální jídlo, které si můžete upravit podle své chuti.