Perníková bábovka

Perníková bábovka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

K odpolednímu čaji nebo kávě, patří vždy něco sladkého.

Ingredience aneb co potřebujete

1 hrnek cukr - krupice
1 polévková lžíce kakao
1/4 hrnku olej
2 hrnky mouka - hladká
tuk
mouka
moučkový cukr
1 ks prášek do perníku
1 a 1/2 hrnku mléko - polotučné

Postup vaření podle receptu

Aby byla příprava jednodušší, použijeme na odměření surovin hrnek.

Připravíme si mísu a nasypeme si do ní prášek do perníku a mouku. Nandáme cukr a kakao. Nakonec nalijeme mléko a trochu oleje. Pomocí robota, nebo ručně suroviny důkladně smícháme.

Zapneme si troubu na 180 °C.

Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Hotovou směs nandáme do formy a dáme péci do trouby zhruba na 45 minut.

Připravíme si podnos na bábovku. Bábovku posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť.

Co jste ještě nevěděli o receptu Perníková bábovka

Perníková bábovka je tradiční český dezert, který kombinuje vláčnost bábovky s vůní a chutí perníku. Typicky se připravuje z hladké mouky, cukru, vajec, mléka a oleje, do kterých se přidává perníkové koření, často zahrnující skořici, hřebíček a zázvor. Tato lahodná kombinace je doplněna kypřícím práškem nebo sodou pro nadýchanou texturu. Pro obohacení chuti se do těsta mohou přimíchat ořechy, rozinky nebo kandované ovoce. Perníková bábovka je oblíbená zejména v období adventu a Vánoc, kdy se servíruje ke svařenému vínu nebo čaji.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Perníková bábovka.

Přidat komentář