Perníková bábovka

K odpolednímu čaji nebo kávě, patří vždy něco sladkého.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek cukr - krupice
1 polévková lžíce kakao
1/4 hrnku olej
2 hrnky mouka - hladká
tuk
mouka
moučkový cukr
1 ks prášek do perníku
1 a 1/2 hrnku mléko - polotučné
Postup vaření podle receptu
Aby byla příprava jednodušší, použijeme na odměření surovin hrnek.
Připravíme si mísu a nasypeme si do ní prášek do perníku a mouku. Nandáme cukr a kakao. Nakonec nalijeme mléko a trochu oleje. Pomocí robota, nebo ručně suroviny důkladně smícháme.
Zapneme si troubu na 180 °C.
Bábovkovou formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Hotovou směs nandáme do formy a dáme péci do trouby zhruba na 45 minut.
Připravíme si podnos na bábovku. Bábovku posypeme moučkovým cukrem a servírujeme. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Perníková bábovka
Perníková bábovka je tradiční český dezert, který kombinuje vláčnost bábovky s vůní a chutí perníku. Typicky se připravuje z hladké mouky, cukru, vajec, mléka a oleje, do kterých se přidává perníkové koření, často zahrnující skořici, hřebíček a zázvor. Tato lahodná kombinace je doplněna kypřícím práškem nebo sodou pro nadýchanou texturu. Pro obohacení chuti se do těsta mohou přimíchat ořechy, rozinky nebo kandované ovoce. Perníková bábovka je oblíbená zejména v období adventu a Vánoc, kdy se servíruje ke svařenému vínu nebo čaji.