Lahodná střecha z BEBE sušenek

Nevíte co připravit na rodinnou oslavu? Vyzkoušejte lahodný, nepečený moučník, kterým určitě nepohrdnete.
Ingredience aneb co potřebujete
130 g kakaových BEBE sušenek
130 g mléčných, světlých BEBE sušenek
2 vaničky tučného tvarohu (500 g)
200 g másla
140 g moučkového cukru
1 sáček vanilinového cukru
ovoce dle libosti např 2 velké banány nebo jahody, kiwi apod.
na ochucení tvarohové náplně trochu kávového likéru nebo rumu
na dozdobení střechy poleva z hořké čokolády nebo kakaová poleva
kokos
Postup vaření podle receptu
Doporučuji ho přichystat pár hodin předem, aby se v lednici krásně rozležel a vynikla jeho chuť.
Postup je následující:
Nejprve si připravíme tác a na něj rozvineme alobal do tvaru obdélníku s mírně ohnutým okrajem.
Vyskládáme na něj BEBE sušenky. A to tak, že 7 vodorovně a 3 svisle. Barvy střídáme, abychom dosáhli tzv.šachového efektu.
Samozřejmě obrazně. Šachové hraci pole je ve skutečnosti 8x8.
Potom doplníme zbývající řady sušenkami.
Následně si vyndáme mísu a dokonale vyšleháme máslo s moučkovým a vanilinovým cukrem a tvarohem.
Na ochucení přidáme trochu kávového likéru nebo rumu. Vše podle vaší chuťi.
Navrch naneseme část náplně a na ně rozprostřeme zbylé sušenky. Klademe světlé na tmavou a opačně a na ně dáme poslední vrstvu tvarohové náplně.
Prostřední řadu sušenek vyložíme libovolným ovocem. Banány nebo jahody, kiwi apod.
Nakonec zespoda uchopíme dlaněmi alobal a otočíme až vytvoříme střechu.
Moučník necháme v lednici ztuhnout a polijeme čokoládovou nebo kakaovou polevou.
Polevu roztíráme příborovým nožem namočeným v horké vodě nebo plastovou stěrkou.
Na dozdobení můžeme použít strouhaný kokos.
Moučník opět uložíme na pár hodin do lednice a můžeme servírovat.
Z nápojů se k moučníku podle mne hodí nejlépe káva. Dobrou chuť!
Co jste ještě nevěděli o receptu Lahodná střecha z BEBE sušenek
Lahodná střecha z BEBE sušenek je jednoduchý a chutný dezert, který milují děti i dospělí. Hlavní ingredience jsou BEBE sušenky, tvarohový krém a ovoce dle chuti, například banány nebo jahody. Na přípravu střechy je potřeba sušenky vyskládat do tvaru střechy a jednotlivé vrstvy potřít krémem a pokrýt ovocem. Dezert se nechá ztuhnout v lednici, ideálně přes noc, aby sušenky nasákly krémem a chuť se sjednotila. Tato sladká pochoutka je skvělou volbou na oslavy a rodinné setkání.