Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Příprava ovocného koláče s máslovou drobenkou zabere více času, ale výsledek rozhodně stojí za to. Koláč nádherně voní máslem, vanilkou a také…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
160 g másla
150 g cukru
2 vejce
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
330 ml mléka
Náplň
500 g měkkého tvarohu
2 vejce
2 vanilkové cukry
červený rybíz
Na drobenku
80 g cukru krupice
80 g másla
150-160 g polohrubé mouky
Na vymazání a vysypání plechu
tuk
hrubá mouka
Postup vaření podle receptu
Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou, nebo ho jen vyložíme pečicím papírem.
Když smícháme cukr, máslo a mouku, vytvoříme drobenku.
Máslo přivedeme do měkkého stavu a poté ho smícháme s vejci a cukrem. Následně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, a vše důkladně promícháme, abychom získali těsto.
Těsto rozprostřeme na připravenou plech.
Tvaroh smíchejte s vejci a vanilkovým cukrem. Poté směs naneste na těsto.
Na tvaroh rovnoměrně rozložíme omyté kuličky rybízu a posypeme je drobenkou.
Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje kyselost rybízu s jemností tvarohu. Těsto je křehké a drobenka dodává koláči příjemnou texturu. Rybíz, bohatý na vitamíny, dodává koláči svěží chuť a krásnou barvu. Tento koláč je ideální jako sladká tečka po obědě nebo na odpolední svačinu. V kombinaci s šálkem čaje nebo kávy se stává dokonalou volbou pro sladké chvíle s rodinou a přáteli.