Bábovka tvarohová

Bábovka tvarohová
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 1

Bábovka má různé varianty; kromě tradiční třené, olejové nebo mramorové můžete vyzkoušet bábovku z tvarohového těsta. Tvaroh dodává tomuto dezertu…

Ingredience aneb co potřebujete

4 vejce
250 g hery
250 g tvarohu
1 hrnek cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku mléka
1 prášek do pečiva
20 g vanilkového cukru
citronová kůra
tuk na vymazání formy
mouka na vysypaní

Postup vaření podle receptu

Z bílků vytvoříme tuhý sníh.

Utřeme žloutky s cukrem a postupně vmícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a vlažné mléko, vše jemně promícháme.

Jemně smícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ušlehaným bílkem.

Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali a posypali moukou.

Pečeme v troubě předehřáté na střední teplotu zhruba 35-45 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka tvarohová

Bábovka tvarohová je oblíbený český sladký dezert, který vyniká svou jemnou a vláčnou strukturou. Hlavními ingrediencemi jsou tvaroh, mouka, cukr a vejce, které dohromady vytvářejí lahodně mléčnou chuť. Přidání vanilky nebo citrónové kůry dodává bábovce příjemné aroma. Tento dezert je ideální na rodinné oslavy, kávové dýchánky nebo jako sladká svačina. Bábovka tvarohová se často podává posypaná cukrem nebo politá čokoládou, což z ní činí nejen chutnou, ale i krásnou pochoutku na servírování.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (48 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, běžný den, do 100 korun, česká, snadný, pečení, moučníky, hrníčkové, sladké, bábovky, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bábovka tvarohová.

Přidat komentář