Bábovka tvarohová

Bábovka má různé varianty; kromě tradiční třené, olejové nebo mramorové můžete vyzkoušet bábovku z tvarohového těsta. Tvaroh dodává tomuto dezertu…
Ingredience aneb co potřebujete
4 vejce
250 g hery
250 g tvarohu
1 hrnek cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku mléka
1 prášek do pečiva
20 g vanilkového cukru
citronová kůra
tuk na vymazání formy
mouka na vysypaní
Postup vaření podle receptu
Z bílků vytvoříme tuhý sníh.
Utřeme žloutky s cukrem a postupně vmícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr a vlažné mléko, vše jemně promícháme.
Jemně smícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ušlehaným bílkem.
Těsto vložíme do formy, kterou jsme předem vymazali a posypali moukou.
Pečeme v troubě předehřáté na střední teplotu zhruba 35-45 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka tvarohová
Bábovka tvarohová je oblíbený český sladký dezert, který vyniká svou jemnou a vláčnou strukturou. Hlavními ingrediencemi jsou tvaroh, mouka, cukr a vejce, které dohromady vytvářejí lahodně mléčnou chuť. Přidání vanilky nebo citrónové kůry dodává bábovce příjemné aroma. Tento dezert je ideální na rodinné oslavy, kávové dýchánky nebo jako sladká svačina. Bábovka tvarohová se často podává posypaná cukrem nebo politá čokoládou, což z ní činí nejen chutnou, ale i krásnou pochoutku na servírování.