Margotková buchta

Plánujete upéct dezert k nedělní kávě, ale zjistili jste, že nemáte vejce? Tento recept je ideální volbou pro vás. Je to jednoduchý a výtečný moučník.
Ingredience aneb co potřebujete
Na těsto
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 čokoláda Margot
Na povrch
čokoládová poleva
kokos
1 čokoláda Margot (popř. jen moučkový cukr)
Na plech
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a nastrouhanou čokoládou Margot.
Přimícháme mléko, smetanu a olej a důkladně je smísíme.
Těsto nalijeme do hlubokého plechu, který jsme předtím potřeli tukem a posypali hrubou moukou, nebo na plech pokrytý pečicím papírem.
Umístíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C po dobu 25-30 minut. Můžeme také upéct jako bábovku, která se peče při 180 °C a o něco déle.
Na závěr po upečení a vychladnutí můžeme přidat čokoládovou polevu a posypat nastrouhanou Margotkou nebo kokosem, nebo jen pocukrovat povrch.
Co jste ještě nevěděli o receptu Margotková buchta
Margotková buchta je oblíbený český dezert, který se vyznačuje svou jednoduchou přípravou a vynikající chutí. Hlavními ingrediencemi jsou kakaový prášek, strouhaná čokoláda a jemný tvaroh, které společně tvoří lahodnou náplň. Těsto je měkké a vláčné, což dokonale doplňuje sladkost náplně. Buchta se často posypává práškovým cukrem a podává se jako skvělý dezert ke kávě nebo čaji. Je ideálním pokrmem na rodinné oslavy a potěší každého milovníka sladkého pečení.