Bílková poleva na perníčky

Pokud máte rádi vánoční perníčky, ale zdobení polevou vám nejde, letos to bude jinak. Připravili jsme pro vás recept na skvělou bílkovou polevu.
Ingredience aneb co potřebujete
1 bílek
10 lžic moučkového cukru (mírně navršených)
1 lžička citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu
Postup vaření podle receptu
Bílek dáme do misky a odstraníme z něj "poutka". Prosíváme cukr přes velmi jemné sítko, přidáme citron a šleháme na nejvyšší rychlost, dokud bílek nezhoustne.
Do směsi potom prosijeme škrob a mícháme, až získáme pevnou hmotu. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, a pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat citron. Ideální poleva by na metlách šlehače měla zůstávat v špičkách a neměla by stékat.
Pro dekoraci je nejlepší používat igelitové pytlíky. Abychom si usnadnili plnění polevy, můžeme sáček postavit do vyšší misky a pohodlně ho naplnit. Pokud chceme polevu obarvit, stačí přidat barvu do sáčku s polevou, sáček zavřít a rukama promíchat.
Začneme zdobení tím, že u sáčku šikmo odstřihneme roh. Při vybarvování větších ploch nejprve nakreslíme obrys, počkáme, až trochu zaschne, a poté vyplníme vnitřek.
Pokud nevyužijeme polevu, uložíme ji zase do sáčku, vrátíme do větší nádoby a schováme na chladném místě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bílková poleva na perníčky
Bílková poleva na perníčky je oblíbenou dekorací pro vánoční perníčky. Vytváří se z bílků a cukru, což zajišťuje pevnost a krásný lesk. Tato poleva se snadno nanáší pomocí zdobicího sáčku, což umožňuje vytvářet různé vzory a detailní dekorace. Díky své rychlé tuhnutí je ideální pro tradiční cukrářské umění. Poleva nejenže skvěle vypadá, ale také dodává perníčkům sladký chuťový zážitek. Mnoho rodin ji používá jako zábavnou aktivitu při pečení během vánočních svátků.