Perník na plech

Perník na plech
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Porce: 25

Pokud máte rádi vůni perníčků, určitě si oblíbíte i tuto perníkovou buchtu připravenou na plechu. V receptu se využívá celozrnná žitná mouka, která dává moučníku…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g celozrnné žitné mouky
500 ml mléka
250 g rostlinného tuku
250 g cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do perníku
1 vejce
1 hrst sekaných ořechů
trochu rozinek
2 lžíce medu
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup vaření podle receptu

V teplém mléce smícháme tuk s medem a po vychladnutí přidáme vejce.

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, poté přidáme mléko a další ingredience a vše důkladně promícháme.

V pekáči nebo plechu, který jsme potřeli tukem a posypali moukou, pečeme v předehřáté troubě na 150 °C zhruba 45 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Perník na plech

Perník na plech je oblíbený český dezert, který se snadno připravuje a skvěle chutná. Tento měkký a aromatický koláč je často ochucen medem, kořením jako je skořice a hřebíček, a může být obohacen o různé ořechy nebo sušené ovoce. Je ideální jako rychlá sladkost k čaji nebo kávě, a lze ho také zdobit polevou či posypem z cukru. Příprava je jednoduchá, stačí smíchat ingredience, nalít na plech a upéct do zlatova. Perník na plech přináší do domácnosti pohodu a vůni tradiční české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, do 50 korun, pečení, moučníky, sladké, perníky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Perník na plech.

Přidat komentář