Perník na plech

Pokud máte rádi vůni perníčků, určitě si oblíbíte i tuto perníkovou buchtu připravenou na plechu. V receptu se využívá celozrnná žitná mouka, která dává moučníku…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g celozrnné žitné mouky
500 ml mléka
250 g rostlinného tuku
250 g cukru
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do perníku
1 vejce
1 hrst sekaných ořechů
trochu rozinek
2 lžíce medu
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Postup vaření podle receptu
V teplém mléce smícháme tuk s medem a po vychladnutí přidáme vejce.
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, poté přidáme mléko a další ingredience a vše důkladně promícháme.
V pekáči nebo plechu, který jsme potřeli tukem a posypali moukou, pečeme v předehřáté troubě na 150 °C zhruba 45 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Perník na plech
Perník na plech je oblíbený český dezert, který se snadno připravuje a skvěle chutná. Tento měkký a aromatický koláč je často ochucen medem, kořením jako je skořice a hřebíček, a může být obohacen o různé ořechy nebo sušené ovoce. Je ideální jako rychlá sladkost k čaji nebo kávě, a lze ho také zdobit polevou či posypem z cukru. Příprava je jednoduchá, stačí smíchat ingredience, nalít na plech a upéct do zlatova. Perník na plech přináší do domácnosti pohodu a vůni tradiční české kuchyně.