Dýňový cheesecake

Nejprve zahřejeme troubu na 180 °C. Poté smícháme rozdrcené perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a čtvrtinou čajové lžičky zázvoru. Tento mix vtlačíme do dortové formy...
Ingredience aneb co potřebujete
130 g perníčků
100 g bebe sušenek
1/3 hrnku cukru
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
8 polévkových lžic másla rozpuštěného
680 g tučného tvarohu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek dýňového pyré
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička mleté skořice
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Postup vaření podle receptu
Troubu předehřejeme na 180°C. Rozmixované perníčky a sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a čtvrtinou čajové lžičky zázvoru. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm, pokryjeme nejen dno, ale i strany. Pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut a poté necháme vychladnout.
V kuchyňském robotu nebo pomocí ručního mixéru ušleháme tvaroh do hladké konzistence. Poté postupně přidáváme cukr, pyré, vanilku a koření. Směs přelijeme na vychladlý korpus a pečeme při teplotě 180°C přibližně 60 až 70 minut.
Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté dáme do lednice, nejlépe na celou noc. Podáváme chlazené a přelité karamelovým sirupem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňový cheesecake
Dýňový cheesecake je lahodný dezert, který kombinuje jemnou chuť dýně s krémovostí sýra. Tento dezert je oblíbený zejména na podzim, kdy jsou dýně v sezóně. Základ cheesecake je obvykle z drcených sušenek, které mu dodávají křupavou texturu. Dýňové pyré se mísí s krémovým sýrem, cukrem a kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, což vytváří jedinečnou a osvěžující chuť. Dýňový cheesecake je nejen vynikající na chuť, ale také vizuálně atraktivní, ideální jako dezert pro sváteční příležitosti.