Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 12

Nejprve zahřejeme troubu na 180 °C. Poté smícháme rozdrcené perníčky a sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a čtvrtinou čajové lžičky zázvoru. Tento mix vtlačíme do dortové formy...

Ingredience aneb co potřebujete

130 g perníčků
100 g bebe sušenek
1/3 hrnku cukru
1/4 čajové lžičky mletého zázvoru
8 polévkových lžic másla rozpuštěného
680 g tučného tvarohu
3 vejce
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek dýňového pyré
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 čajová lžička mleté ​​skořice
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Postup vaření podle receptu

Troubu předehřejeme na 180°C. Rozmixované perníčky a sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, cukrem a čtvrtinou čajové lžičky zázvoru. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm, pokryjeme nejen dno, ale i strany. Pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut a poté necháme vychladnout.

V kuchyňském robotu nebo pomocí ručního mixéru ušleháme tvaroh do hladké konzistence. Poté postupně přidáváme cukr, pyré, vanilku a koření. Směs přelijeme na vychladlý korpus a pečeme při teplotě 180°C přibližně 60 až 70 minut.

Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté dáme do lednice, nejlépe na celou noc. Podáváme chlazené a přelité karamelovým sirupem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake je lahodný dezert, který kombinuje jemnou chuť dýně s krémovostí sýra. Tento dezert je oblíbený zejména na podzim, kdy jsou dýně v sezóně. Základ cheesecake je obvykle z drcených sušenek, které mu dodávají křupavou texturu. Dýňové pyré se mísí s krémovým sýrem, cukrem a kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, což vytváří jedinečnou a osvěžující chuť. Dýňový cheesecake je nejen vynikající na chuť, ale také vizuálně atraktivní, ideální jako dezert pro sváteční příležitosti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: sváteční / nedělní, běžný den, do 100 korun, pečení, moučníky, řezy, sladké, zimní recepty, náročné, náročný, americká, dýně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňový cheesecake.

Přidat komentář