Tvarohový koláč s ostružinami

Koláč z ostružin je díky tvarohu v těstě skvěle mokrý a jemný. Pokud před jeho umístěním na těsto ostružiny potřeme moukou nebo je obalíme...
Ingredience aneb co potřebujete
125 g změklého másla
125 g cukru
2 vejce
250 g měkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
3 lžíce vlažného mléka
citronová kůra z 1/2 citronu
170 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřicího prášku
150 g ostružin (můžou být i mražené)
Postup vaření podle receptu
Máslo smícháme s cukrem a postupně do směsi vmícháme žloutky, jeden po druhém.
Do směsi vložíme tvaroh, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a mléko, a poté pečlivě promícháme.
V jiné misce smícháme prosevanou mouku s práškem do pečiva, přidáme ji k předchozí směsi a důkladně promícháme.
Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do těsta.
Těsto dáme do formy o průměru 23 cm, kterou jsme potřeli máslem a vysypali strouhankou. Na těsto rozložíme ostružiny, které jsme posypali malým množstvím mouky, aby se při pečení nespadly dolů.
Pečeme v předem zahřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
Na vychladlý koláč nasypeme moučkový cukr.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohový koláč s ostružinami
Tvarohový koláč s ostružinami je lahodný dezert, který spojuje jemnost tvarohu s osvěžující chutí ostružin. Těsto, často připravené z křehké nebo piškotové základny, je plněno krémovou tvarohovou směsí, do které se přidávají čerstvé nebo mražené ostružiny. Tyto bobule dodávají koláči příjemnou kyselost a krásnou barvu. Podávaný chlazený, je ideálním dezertem pro letní dny, ale jeho chuť potěší během celého roku. Tvarohový koláč s ostružinami je skvělou volbou pro rodinné oslavy nebo posezení s přáteli.