Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka

Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 1

Pokud přemýšlíte, jaký dezert připravit pro návštěvu kávě, zkuste udělat kynutou buchtu se jahodami a rebarborou, posypanou křupavou…

Ingredience aneb co potřebujete

350 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
250 ml vlažného mléka
70 g mletého cukru
70 g změklého másla
2 žloutky
2 špetky soli
500 g rebarbory
jahody (nebo meruňky, švestky)
strouhaná citronová kůra
Drobenka
150 g hrubé mouky
100 g cukru krystal
100 g másla

Postup vaření podle receptu

Čerstvé droždí smícháme s cukrem. Poté přidáme polovinu naměřeného mléka a trochu mouky. Jemně promícháme a necháme vykynout.

Žloutky promícháme s malým množstvím mléka. Mouku smícháme se solí.

Připravený kvásek smícháme s žloutky a přidáme do mouky. Mícháme a postupně vléváme zbývající vlažné mléko. Na závěr přidáme máslo.

Těsto důkladně mícháme, dokud se nebude lepit na vařečku a nezíská vláčnou konzistenci. Poté je zakryjeme a necháme kynout na teplém místě, dokud se jeho objem nezvětší dvakrát. Mělo by být hladké a na povrchu nelepivé.

Rebarboru důkladně umyjeme, zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousky.

Plech pokryjeme pečicím papírem a troubu předem předehřejeme na 180 °C.

Na drobenku smícháme mouku a cukr, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme, dokud nevznikne drobenka.

Těsto natlačíme pěstí na celý plech, pokryjeme rebarborou, kterou posypeme cukrem, a přidáme ovoce nebo jinou náplň, na závěr posypeme drobenkou.

Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut, dokud okraje nezačnou růžovět.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka

Kynutý koláč s rebarborou je lahodný moučník, který spojuje sladkou a kyselou chuť. Kombinace s jahodovou a jablečnou marmeládou dodává koláči šťavnatost a bohatou chuťovou paletu. Měkké kynuté těsto se skvěle doplňuje s křupavou drobenkou, která koláči přidává na textuře a chuti. Tento dezert je ideální na odpolední svačinu nebo jako sladké pohoštění pro návštěvy. Vůně koláče se šíří po celém domě a láká všechny, aby si pochutnali na této pochoutce s letními tóny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: ovoce, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, moučníky, letní recepty, rebarbora, kynutí, řezy s ovocem, bublaniny, jahody, kynuté

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kynutý koláč s rebarborou, jahodovou a jablečnou marmeládou, drobenka.

Přidat komentář