Smetanový moučník

Skvělý smetanový moučník.
Ingredience aneb co potřebujete
2 polévková lžíce kakao
2 ks kysaná smetana
1 balení sušenky - Koka
2 ks smetana ke šlehání
3 balíčky cukr - vanilkový
cca 28 ks piškoty - cukrářské
1 hrnek uvařená káva
jahoda
Postup vaření podle receptu
Na silikonovém vále si pomocí válečku rozdrolíme Koka sušenky. Nebo použijeme mixér a sušenky rozmixujeme.
Do mísy nasypeme vanilkový cukr a nalijeme kysanou smetanu. Směs zamícháme. Nyní uděláme kávu.
První kelímek smetany ke šlehání důkladně vyšleháme a jemně vmícháme do směsi v míse. (směs: vanil. cukr + kysaná smetana). Vznikne lahodný krém.
Další kelímek smetany vyšleháme a odložíme stranou.
Vezmeme si menší pekáček, nebo dortovou formu a poklademe na dno piškoty. Lehce zalijeme dobrou kávou a naneseme hotový krém. Rozmixované Koka sušenky naneseme na krém. Opět znovu piškoty + káva + krém + Koka sušenky a je konec vrstvení.
Druhou, vyšlehanou smetanu rozetřeme na povrch moučníku a dozdobíme kakaem a jahodou.
Dáme na pár hodin do chladničky a můžeme servírovat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanový moučník
Smetanový moučník je lahodný dezert, který kombinuje jemnou chuť smetany se sladkostí piškotového korpusu. Tento moučník je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu. Hlavní složkou je kvalitní smetana, která se často doplňuje o aromatické vanilkové nebo ovocné příchutě. Piškotový základ dodává moučníku lehkost, zatímco smetanová vrstva zajišťuje jeho krémovou texturu. Celý moučník může být ozdobený čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinkami nebo jinými delikatesami podle chuti. Ideální jako sladká tečka po obědě nebo večeři.