Perník I.

Z těchto surovin připravíme tekutější těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a posypaný moukou, a pak upečeme. Po vychladnutí můžeme těsto rozkrojit a potřít.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do perníku
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
mléko dle potřeby
Postup vaření podle receptu
Z těchto ingrediencí připravíme řídké těsto, které nalijeme na plech vymazaný tukem a posypaný moukou, a poté upečeme.
Až to zchladne, můžeme to porciovat a potřít marmeládou. :)
Co jste ještě nevěděli o receptu Perník I.
Perník I. je tradiční české cukroví, které se často připravuje během vánočních svátků. Tento voňavý dezert se vyznačuje medovým těstem obohaceným o koření, jako je skořice, hřebíček a zázvor. Perník je často zdobený barevným polevou nebo cukrovou glazurou, což mu dodává atraktivní vzhled. V mnoha rodinách se perníčky pečou jako součást vánoční tradice a jsou často používány na zdobení stromečku nebo jako dárky. Je to sladkost, která spojuje chuť s nostalgií a rodinnými tradicemi.