Perník I.

Perník I.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z těchto surovin připravíme tekutější těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a posypaný moukou, a pak upečeme. Po vychladnutí můžeme těsto rozkrojit a potřít.

Ingredience aneb co potřebujete

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do perníku
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
mléko dle potřeby

Postup vaření podle receptu

Z těchto ingrediencí připravíme řídké těsto, které nalijeme na plech vymazaný tukem a posypaný moukou, a poté upečeme.

Až to zchladne, můžeme to porciovat a potřít marmeládou. :)

Co jste ještě nevěděli o receptu Perník I.

Perník I. je tradiční české cukroví, které se často připravuje během vánočních svátků. Tento voňavý dezert se vyznačuje medovým těstem obohaceným o koření, jako je skořice, hřebíček a zázvor. Perník je často zdobený barevným polevou nebo cukrovou glazurou, což mu dodává atraktivní vzhled. V mnoha rodinách se perníčky pečou jako součást vánoční tradice a jsou často používány na zdobení stromečku nebo jako dárky. Je to sladkost, která spojuje chuť s nostalgií a rodinnými tradicemi.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, do 50 korun, pečení, moučníky, hrníčkové, sladké, perníky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Perník I..

Přidat komentář