Tiramisu

Tiramisu je rychlý a snadný dezert, který nevyžaduje pečení. Skládá se z nadýchaného krému z mascarpone a žloutků, jemně ochuceného italským likérem, a je vrstvený mezi piškoty.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g mascarpone
20 ml Amaretta
100 ml višňové šťávy
100 g cukru moučka
1 lžíce kakaa
1 šálek uvařené kávy
125 g cukrářských piškotů
2 žloutky
Postup vaření podle receptu
Žloutky šleháme s cukrem minimálně 8 minut. Do této směsi přidáme polovinu Amaretta a poté vše spojíme s mascarpone, ideálně pomocí metly.
Půlku piškotů namočíme do kávy, měly by být mokré, ale ne přemokřené, nebo je můžeme jen pokapat. Těmito piškoty vyložíme dno porcelánové mísy a pokapeme je višňovou šťávou.
Na piškoty naneseme polovinu krému a opět přidáme vrstvu piškotů. Tentokrát je pokapeme zbývající polovinou Amaretta. Na vrch dáme zbytek krému, uhladíme ho a hojně posypeme kakaem.
Necháme to přes noc odpočívat v chladničce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu
Tiramisu je tradiční italský dezert, který se vyznačuje lehkou a krémovou texturou. Hlavními ingrediencemi jsou piškoty, které jsou namočené v kávě, mascarpone sýrem a kakaem. Tento dezert má bohatou chuť díky kombinaci kávy a sladkého krému. Tiramisu se často podává jako osvěžující sladkost po jídle a je oblíbený po celém světě. Jeho jednoduchá příprava a lahodná chuť z něj činí ideální volbu pro oslavy a rodinné večeře.