Ořechové rohlíčky

Křehké rohlíčky bohatě naplněné ořechovou náplní se snadno připravují. Jsou ideální jako svačina na odpoledne.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
300 g hladké mouky
250 g ztuženého tuku
1 špetka soli
11 lžic studené vody
Ořechová náplň
1/2 l mléka
150 g cukru
piškoty
500 g mletých ořechů
rum
Postup vaření podle receptu
Ingredience na těsto smícháme a vyválíme na plát. Poté je nakrájíme na pruhy a tyto pruhy naplníme pěkně vedle sebe náplní.
Zatočíme do sulku a pomocí vařečky stlačíme okraje sulků a také místo, kde budeme řezat samotné rozteky.
Po nakrájení uzavřených šátečků je ohneme do tvaru kornoutu. Potřeme je rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě, dokud nebudou zlaté.
Jsou dostatečně mastné, takže plech, na kterém budeme péct, nemusíme ničím vymazávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ořechové rohlíčky
Ořechové rohlíčky jsou oblíbeným českým vánočním cukrovím, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Tyto delikátní pečivo se vyrábí z jemného těsta, do kterého se přidávají mleté ořechy, často vlašské nebo lískové. Po upečení se rohlíčky obalují v cukru a vanilkovém cukru, což dodává příjemnou sladkost a vůni. Jejich křehká textura a bohatá ořechová chuť je dělají nezapomenutelným pohoštěním, které nesmí chybět na vánočním stole. Tato tradiční receptura se předává z generace na generaci a v každé rodině má své unikátní varianty.