Rychlý koláč s jablky

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky nebo je nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, kakaem a olejem, dokud nevznikne pěna. Poté přidáme jablka, mletou skořici a...
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
1 hrnek krupicového cukru
4 lžíce sušených brusinek
4 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
0,5 lžičky mleté skořice
4 hrnky nakrájených jablek
1,5 lžičky kakaa
Dále
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Jablka zbavíme slupky a nakrájíme je na malé kousky nebo nastrouháme.
Vejce vyšleháme s cukrem, kakaem a olejem, až vznikne pěna. Poté přidáme nakrájená jablka, mletou skořici a brusinky. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech, který jsme předtím vymazali tukem a posypali strouhankou, a pečeme v předehřáté troubě na 175-180 °C maximálně 25 minut.
Koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme ho na kostičky a servírujeme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý koláč s jablky
Rychlý koláč s jablky je lahodný a snadno připravitelný dezert, ideální pro každou příležitost. Stačí jen pár základních ingrediencí, jako jsou jablka, mouka, cukr a máslo, které se smíchají a upečou v troubě. Tento koláč je dokonale vláčný, aromatický a plný chuti. Vhodný je jak na nedělní odpoledne, tak jako rychlá pochoutka pro nečekané návštěvy. Můžete ho podávat samotný, nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat!