Kakaová roláda

Vejce se cukrem šleháme do husté pěny a postupně k tomu přidáváme vodu a olej. Mouku smícháme s kakaem a opatrně ji zapracujeme do vyšlehané směsi.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
4 celá vejce
3 lžíce cukru
2 lžíce teplé vody
1 lžíce oleje
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Náplň
100 g másla
1 čokoládový pudink bez vaření
300 ml mléka
Granko
Postup vaření podle receptu
Vejce se zasypou cukrem a důkladně se vyšlehají do hutné pěny. Poté postupně přidáváme vodu a olej. Mouku smícháme s kakaem a opatrně ji vmícháme do vyšlehané směsi. Hmota se vylije na plech vystlaný pečicím papírem a peče se přibližně 8-10 minut při teplotě 180°C.
Nejdříve utřeme máslo. Poté připravíme pudink podle pokynů na obalu s 300 ml mléka a vmícháme ho do másla.
Jakmile vytáhneme z trouby, rychle srolujeme do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí ji naplníme krémem, přičemž si trochu krému uchováme na potření vrchu. Nakonec posypeme grankem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kakaová roláda
Kakaová roláda je oblíbený dezert, který potěší nejen milovníky čokolády. Tato lahodná roláda je vyrobena z jemného kakaového těsta, které se peče na tenký plát a poté se plní krémem, často na bázi šlehačky nebo tvarohu. Po srolování se obvykle posypává moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou. Je ideálním dezertem pro slavnostní příležitosti i běžné odpolední mlsání. Kakaová roláda zaručeně osvěží a přinese radost každému, kdo si na ni pochutná.