Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec

Do větší mísy nasypeme sypké ingredience a jemně je smícháme. Poté přidáme tekutiny a pomocí elektrického šlehače nebo metly vytvoříme směs, která by neměla být příliš řídká.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g pohankové mouky
80 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
3 lžíce oleje
375 ml vody
2 menší banány
Na drobenku
6 lžic pohankové mouky
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce rostlinného margarínu bez obsahu mléčných složek (Stella, Alsan)
1 kávová lžička skořice
Postup vaření podle receptu
Do větší mísy nasypeme sypké ingredience a jemně je promícháme.
Přidáme tekutiny a pomocí elektrického šlehače nebo metly vytvoříme hutnější těsto.
Naneste směs na plech vyložený pečicím papírem, položte na ni kolečka banánů a posypte drobivou směsí vyrobenou z pohankové mouky, cukru, margarínu a skořice.
Pečeme při teplotě 160°C přibližně 30 minut, dokud okraje koláče nezačnou získávat růžovou barvu.
Upečený koláč necháme chvíli chladnout a potom ho vyjmeme z plechu, aby se zespodu nezvlhnul.
Co jste ještě nevěděli o receptu Banánovo-skořicový koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec
Banánovo-skořicový koláč s drobenkou je lahodný dezert, který si mohou vychutnat i ti, kdo mají bezlepkovou dietu. Tento koláč je připraven bez mléka a vajec, což ho činí ideálním pro alergiky a vegany. Hlavní ingredience, zralé banány, dodávají koláči přírodní sladkost a vláčnost, zatímco skořice přináší teplé a voňavé tóny. Drobenka na povrchu koláče vytváří křupavou texturu, která dokonale vyvažuje měkkost těsta. Tento zdravý dezert je perfektní jako svačina nebo sladký závěr každého jídla.