Hruškový dezert

Hrušky rozřízneme na poloviny, odstraníme jádřinec a oloupeme je. Do většího hrnce nalijeme mošt a víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu. Když to začne vařit…
Ingredience aneb co potřebujete
4 pevné hrušky
0,5 dcl jablečného moštu
0,5 dcl bílého vína
3 lžičky medu
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
asi 8 hřebíčků
2-3 lžíce rumu
1/2 l mléka
1 sáček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
šlehačka
Postup vaření podle receptu
Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřinec a oloupeme je. Do širšího hrnce nalijeme mošt a víno, přidáme med a koření, a vše přivedeme k varu.
Do vroucího nálevu vložíme půlky hrušek a za pokličkou vaříme, dokud nedosáhnou požadované měkkosti. Během vaření hrušky jednou otočíme (já jsem je vařila zhruba 4 minuty). Jakmile jsou hotové, necháme je vychladnout. Zbytek vývaru, který zbyl po hruškách, si uchováme.
Uvařte pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru. Hrušky umístěte na talíře a zalijte je hotovým pudinkem. Dezert nechte důkladně vychladnout.
Před servírováním odstraníme koření ze zbývajícího hruškového vývaru, přidáme lžičku cukru a 2-3 lžíce rumu. Poté znovu přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu, aby měla konzistenci medu.
Na dezert dáme šlehačku a celou pochoutku pokapeme připraveným rumovým sirupem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hruškový dezert
Hruškový dezert je lahodný a osvěžující pokrm, který potěší všechny milovníky ovoce. Hlavními ingrediencemi jsou zralé hrušky, které dodávají dezertu jemnou sladkost a šťavnatost. Tento dezert může být připraven v různých formách, od pečených hrušek s ořechy a karamelovou omáčkou, až po lahodné hruškové pyré nebo sorbet.
Skvěle se hodí jako zdravá sladkost k odpolední kávě nebo jako elegantní zakončení slavnostního oběda.