Hruškový dezert

Hruškový dezert
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Hrušky rozřízneme na poloviny, odstraníme jádřinec a oloupeme je. Do většího hrnce nalijeme mošt a víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu. Když to začne vařit…

Ingredience aneb co potřebujete

4 pevné hrušky
0,5 dcl jablečného moštu
0,5 dcl bílého vína
3 lžičky medu
kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
asi 8 hřebíčků
2-3 lžíce rumu
1/2 l mléka
1 sáček čokoládového pudinku
2 lžíce cukru
šlehačka

Postup vaření podle receptu

Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jádřinec a oloupeme je. Do širšího hrnce nalijeme mošt a víno, přidáme med a koření, a vše přivedeme k varu.

Do vroucího nálevu vložíme půlky hrušek a za pokličkou vaříme, dokud nedosáhnou požadované měkkosti. Během vaření hrušky jednou otočíme (já jsem je vařila zhruba 4 minuty). Jakmile jsou hotové, necháme je vychladnout. Zbytek vývaru, který zbyl po hruškách, si uchováme.

Uvařte pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru. Hrušky umístěte na talíře a zalijte je hotovým pudinkem. Dezert nechte důkladně vychladnout.

Před servírováním odstraníme koření ze zbývajícího hruškového vývaru, přidáme lžičku cukru a 2-3 lžíce rumu. Poté znovu přivedeme k varu a vařením zredukujeme tekutinu, aby měla konzistenci medu.

Na dezert dáme šlehačku a celou pochoutku pokapeme připraveným rumovým sirupem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hruškový dezert

Hruškový dezert je lahodný a osvěžující pokrm, který potěší všechny milovníky ovoce. Hlavními ingrediencemi jsou zralé hrušky, které dodávají dezertu jemnou sladkost a šťavnatost. Tento dezert může být připraven v různých formách, od pečených hrušek s ořechy a karamelovou omáčkou, až po lahodné hruškové pyré nebo sorbet.


Skvěle se hodí jako zdravá sladkost k odpolední kávě nebo jako elegantní zakončení slavnostního oběda.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: ovoce, vaření, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, moučníky, podzimní, večírky a oslavy, dezerty, zákusky, poháry

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hruškový dezert.

Přidat komentář