Rychlá hrnková bublanina

Pokud máte rádi dezerty s kakaem a čokoládou, určitě si pochutnáte. Spojení kakaového těsta s ovocem sice není běžné, ale například s jahodami vytváří skvělou chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
kakao (dle uvážení)
ovoce (dle chuti)
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme troubu na 170 °C.
Do prosáté mouky, která je smíchaná s práškem do pečiva, vložíme vejce, vanilkový cukr, mléko, olej a špetku soli. Vše důkladně promícháme šlehačem, dokud nevznikne hladké těsto.
Poté se rozhodneme, jestli těsto zanecháme světlé, obarvíme ho kakaem, nebo ho rozdělíme a kombinujeme. Například můžeme udělat tmavé těsto na dně a světlé navrch.
Na plech položíme pečicí papír a nalijeme na něj směs.
Na dno dáme omyté a osušení kusy ovoce (například jahody, meruňky, broskve, třešně, půlky švestek apod., a to jak čerstvé, tak i kompotované).
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C přibližně 30 minut, dokud nezískáme zlatavou barvu.
Upečenost zjistíme tak, že do těsta vpíchneme špejli; pokud ji vytáhneme a je čistá, suchá a bez jakýchkoli zbytků těsta, je vše hotovo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlá hrnková bublanina
Rychlá hrnková bublanina je oblíbený dezert, který potěší nejen svou chutí, ale také jednoduchou přípravou. Stačí smíchat ingredience v hrnku, nalít do formy a péct. Tento koláč se obvykle připravuje s čerstvým nebo mraženým ovocem, jako jsou meruňky, jahody nebo borůvky. Bublanina má jemnou, nadýchanou texturu a lahodnou ovocnou svůdnost, která osvěží každou oslavu nebo rodinné setkání. Je ideální jako rychlá pochoutka ke kávě či čaji a zaručeně si ji zamilujete!