Řezy s kandovaným ovocem

Řezy s kandovaným ovocem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Rychle připravíme linecké těsto, abychom nezahřáli suroviny, a poté rozválíme 3 nebo 4 pásy, pokud preferujete menší kousky, a upečeme je na plechu.

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
25 dkg hladké mouky
16 dkg másla
5 dkg cukru moučka
3 žloutky
na špičku nože prášku do pečiva
Náplň
1 velká hrst ořechů
1 balíček rozinek (lze namočit v rumu)
1 balíček jiného sušeného ovoce (meruňky, ananas, švestky, brusinky, kandované ovoce…)
Dále
sníh ze 3 bílků
Poleva
čokoláda na vaření
máslo
3 lžíce horké vody

Postup vaření podle receptu

Rychle připravíme linecké těsto, abychom suroviny příliš nezahřáli, a rozválíme 3 nebo 4 pásy, pokud chcete menší kousky. Poté upečeme na pečicím papíru při teplotě okolo 150°C, dokud nezezlátnou.

Potraviny po vychladnutí potřeme marmeládou.

Umístíme drobně nakrájenou náplň do středu každého pásu, jak je znázorněno na obrázku 2.

Vložíme do pytlíku ušlehaný sníh a zakryjeme náplň.

Umístíme to do trouby na 100 °C – zjistíme, že je hotové, jakmile sníh začne mírně žloutnout.

Studené pásy potřeme čokoládovou polevou: čokoládu nejprve nalámu na menší kousky a spolu s máslem a horkou vodou je rozmíchám na teplé plotně – pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu horké vody, pěkně se spojí. Poznámka: Je dobré nechat řezy pár dní odpočinout před krájením, aby linecké změklo.

Co jste ještě nevěděli o receptu Řezy s kandovaným ovocem

Řezy s kandovaným ovocem jsou lahodným dezertem, který spojuje jemný piškotový základ s chuťově bohatou náplní. Kandované ovoce, jako jsou meruňky, ananas nebo citrusy, dodává řezu výraznou sladkost a osvěžující akcent. Tento dezert je ideální pro slavnostní příležitosti, ale může být také skvělým způsobem, jak využít zbytky ovoce. V kombinaci s lehkým krémem a ozdobou z čokolády tvoří dokonalou harmonii chutí. Řezy s kandovaným ovocem jsou chutným potěšením pro každého milovníka sladkostí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (63 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: snadné, sváteční / nedělní, česká, snadný, pečení, moučníky, řezy, sladké

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Řezy s kandovaným ovocem.

Přidat komentář