Čokoládová bábovka

Měkký tuk smíchejte s cukrem, až vznikne pěnová hmota, následně přilijte rum a ještě chvíli šlehejte. Poté po jednom přidávejte celá vejce, vždy je dobře rozšlehejte.
Ingredience aneb co potřebujete
180 g hery (nebo jiného tuku)
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
5 vajec
250 g hrubé mouky
50 g solamylu
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
100 g čokolády na vaření (strouhané)
50 ml mléka (vlažného)
trochu tuku (na vymazání formy)
hrubá mouka (na vysypání)
2 lžíce meruňkové marmelády
150 g čokoládové polevy
(Bábovku po upečení a mírném zchladnutí můžeme potřít 2 lžícemi rozehřáté meruňkové marmelády a pak celou polít 150 g čokoládové polevy.)
Postup vaření podle receptu
Měkký tuk smícháme s cukrem do pěny, poté přidáme rum a ještě chvíli šleháme.
Následně postupně přidáváme celá vejce a každé důkladně promícháme. Poté do směsi přidáme mouku smíchanou se solamylem, špetkou soli, čokoládou, práškem do pečiva a vlažné mléko podle potřeby.
Těsto nalijeme do připravené formy, kterou jsme předtím vymazali a vysypali, potom ji dáme do předehřáté trouby a pomalu pečeme asi 45 minut.
Bábovku můžeme na závěr přelít čokoládovou polevou, ale není to nutné.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka je lahodný dezert, který okouzlí milovníky čokolády. Její jemná, vláčná struktura a bohatá čokoládová chuť dělají z této klasické bábovky ideální sladkou tečku po jídle. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času, což ji činí ideální volbou pro nezkušené pekaře i profesionály. Může být podávána samotná, posypaná moučkovým cukrem nebo s šlehačkou a ovocem. Čokoládová bábovka je skvělým společníkem při rodinných oslavách či odpoledním čaji s přáteli.