Třešňový koláč

Třešňový koláč
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

Rozpustíme máslo, vejce vyšleháme s cukrem a spojíme je s moukou a vychladlým máslem, přidáme sůl. Plech vytřeme tukem a pokryjeme těstem. Třešně...

Ingredience aneb co potřebujete

1,5 velké sklenice třešní
30-40 ks mandlí
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
250 g másla
4 vejce
špetka soli

Postup vaření podle receptu

Rozpustíme máslo, utřeme vejce se cukrem a smícháme to s moukou a vychladlým máslem, přidáme sůl.

Plech potřeme tukem a pak ho pokryjeme těstem.

Třešně zbavíme pecek a nakrájíme na poloviny, mandle nakrájíme na plátky.

Těsto pokryjeme půlkami třešní, řezem nahoru, a posypeme mandlemi.

Pečeme třicet minut na teplotě 200 °C.

Co jste ještě nevěděli o receptu Třešňový koláč

Třešňový koláč je oblíbený dezert, který spojuje sladkou chuť zralých třešní s křehkým těstem. Tento koláč se často připravuje v letních měsících, kdy jsou třešně na vrcholu své sezóny. Křupavá kůrka kontrastuje s šťavnatým ovocem, což dává každému kousku nezapomenutelnou chuť. Mnoho domácností má své vlastní recepty, které se předávají z generace na generaci. Třešňový koláč je skvělou volbou na rodinné oslavy či pikniky, kde potěší nejen milovníky sladkého, ale i každého, kdo si rád pochutná na domácím pečení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, pečení, moučníky, sladké, večírky a oslavy, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Třešňový koláč.

Přidat komentář