Třešňový koláč

Rozpustíme máslo, vejce vyšleháme s cukrem a spojíme je s moukou a vychladlým máslem, přidáme sůl. Plech vytřeme tukem a pokryjeme těstem. Třešně...
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 velké sklenice třešní
30-40 ks mandlí
250 g cukru krupice
250 g hladké mouky
250 g másla
4 vejce
špetka soli
Postup vaření podle receptu
Rozpustíme máslo, utřeme vejce se cukrem a smícháme to s moukou a vychladlým máslem, přidáme sůl.
Plech potřeme tukem a pak ho pokryjeme těstem.
Třešně zbavíme pecek a nakrájíme na poloviny, mandle nakrájíme na plátky.
Těsto pokryjeme půlkami třešní, řezem nahoru, a posypeme mandlemi.
Pečeme třicet minut na teplotě 200 °C.
Co jste ještě nevěděli o receptu Třešňový koláč
Třešňový koláč je oblíbený dezert, který spojuje sladkou chuť zralých třešní s křehkým těstem. Tento koláč se často připravuje v letních měsících, kdy jsou třešně na vrcholu své sezóny. Křupavá kůrka kontrastuje s šťavnatým ovocem, což dává každému kousku nezapomenutelnou chuť. Mnoho domácností má své vlastní recepty, které se předávají z generace na generaci. Třešňový koláč je skvělou volbou na rodinné oslavy či pikniky, kde potěší nejen milovníky sladkého, ale i každého, kdo si rád pochutná na domácím pečení.