Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Klasická italská kuchyně nepotřebuje zdlouhavé vaření, ale klade důraz na kvalitní suroviny a jednoduché přípravy. To platí i pro…

Ingredience aneb co potřebujete

400 g sýru mascarpone
1 balíček mandlových pusinek Amaretti
300 ml silné vychladlé kávy
250 ml smetany ke šlehání
100 g cukru moučky
2 lžíce mandlového likéru Amaretto
kakao na posypání

Postup vaření podle receptu

Smetanu šleháme, dokud není pevná.

Mascarpone smícháme s cukrem a mandlovým likérem, a poté vše spojíme s ušlehanou smetanou.

Mandlové pusinky ponoříme do vychladlé kávy a těsně je umístíme na dno půlkulaté misky vyložené potravinářskou fólií.

Povrch potřeme půlkou krému, na to položíme pusinky namočené v kávě a nakonec je zakryjeme zbývajícím krémem.

Nahoru dáme zbylé namočené pusinky, tiramisu zakryjeme folií a zatížíme. Necháme to přes noc v lednici.

Před podáváním tiramisu jej opatrně vyjmeme z formy na talíř, odstraníme fólii a posypeme kakaem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone je decadentní italský dezert, který spojuje lahodné vrstvy jemného mascarpone, espressa a kakaového prášku. Jeho příprava zahrnuje namáčení piškotů do silného espressa, které dodává jídlu charakteristickou chuť a aroma. Mascarpone, smíchané s vejci a cukrem, vytváří hladký krém, jenž se s láskou vrstveně ukládá na základ z piškotů. Tiramisu se často podává vychlazené, což mu dodává osvěžující pocit. Tento dezert je ideální pro jakoukoli příležitost a zaručuje nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: snadné, sváteční / nedělní, snadný, pro začátečníky, moučníky, večírky a oslavy, narozeniny, italská, dezerty, zákusky, poháry, nepečené a mražené

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tiramisu s mascarpone.

Přidat komentář