Angreštový koláč

Angreštový koláč
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Vejce s cukrem vyšleháme do jemné pěny. Poté přidáme celý kompot i s šťávou, mouku smíchanou s práškem do pečiva, nasekané ořechy, olej a skořicový cukr. Vše důkladně promícháme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 angreštový kompot
4 vejce
380 g polohrubé mouky
150 g krystalového cukru
hrst vlašských ořechů
1 skořicový cukr
1 prášek do pečiva
½ hrnku oleje

Postup vaření podle receptu

Vejce s cukrem umícháme do pěny.

Do mísy přidáme celý kompót včetně šťávy, mouku s práškem do pečiva, nasekané ořechy, olej a cukr se skořicí. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na vymazaný plech.

Pečieme pri teplote 180°C. Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Co jste ještě nevěděli o receptu Angreštový koláč

Angreštový koláč je lahodný dezert, který potěší každého milovníka ovocných povidel. Jeho základem je jemné křehké těsto, které se skvěle doplňuje s osvěžující chutí angreštu. Tento koláč se tradičně peče v průběhu letních měsíců, kdy je angrešt zralý a plný chuti. Šťavnaté plody se často kombinují s cukrem a kořením, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Angreštový koláč se skvěle hodí ke káve nebo čaji a je oblíbeným pokrmem na rodinných setkáních.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: snadné, sváteční / nedělní, běžný den, levné, snadný, pro začátečníky, slovenská, pečení, moučníky, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Angreštový koláč.

Přidat komentář