Angreštový koláč

Vejce s cukrem vyšleháme do jemné pěny. Poté přidáme celý kompot i s šťávou, mouku smíchanou s práškem do pečiva, nasekané ořechy, olej a skořicový cukr. Vše důkladně promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 angreštový kompot
4 vejce
380 g polohrubé mouky
150 g krystalového cukru
hrst vlašských ořechů
1 skořicový cukr
1 prášek do pečiva
½ hrnku oleje
Postup vaření podle receptu
Vejce s cukrem umícháme do pěny.
Do mísy přidáme celý kompót včetně šťávy, mouku s práškem do pečiva, nasekané ořechy, olej a cukr se skořicí. Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na vymazaný plech.
Pečieme pri teplote 180°C. Upečený koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Co jste ještě nevěděli o receptu Angreštový koláč
Angreštový koláč je lahodný dezert, který potěší každého milovníka ovocných povidel. Jeho základem je jemné křehké těsto, které se skvěle doplňuje s osvěžující chutí angreštu. Tento koláč se tradičně peče v průběhu letních měsíců, kdy je angrešt zralý a plný chuti. Šťavnaté plody se často kombinují s cukrem a kořením, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Angreštový koláč se skvěle hodí ke káve nebo čaji a je oblíbeným pokrmem na rodinných setkáních.