Perník
 
    Rychlý perník na plech patří mezi oblíbené dezerty jak dětí, tak dospělých. Tento recept je snadný a výsledek bude měkký a nadýchaný. Pro ty, kdo mají rádi rozinky, bude naprosto lákavý. Pokud…
Ingredience aneb co potřebujete
1/4 litru mléka
1 hrst rozinek
200 g cukru krupice
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 sáček prášku do perníku
70 g másla
3 lžíce medu
2 vejce
Postup vaření podle receptu
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Máslo smícháme s cukrem, žloutky a medem, dokud nevznikne pěna. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Postupně do směsi zapracováváme mouku, kakao a prášek do pečiva, zároveň přidáváme mléko. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta, na závěr přidáme rozinky.
Nalijeme těsto do vymazané a vysypané formy a pečeme přibližně 40 minut.
Po upečení posypeme cukrem nebo přelijeme oblíbenou polevou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Perník
Perník je tradiční české cukroví, které se vyrábí z medového těsta ochuceného kořením, jako je skořice, zázvor a hřebíček. Jeho příprava sahá až do středověku a dnes se často peče během vánočních svátků. Perníky mohou mít různé tvary a velikosti, od jednoduchých koleček po složité figurky. Často se zdobí cukrovou polevou nebo se plní různými náplněmi. Kromě chutě se perník vyznačuje také příjemnou vůní, která navozuje sváteční atmosféru.
 Receptor
 Receptor
 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        