Letní koláč s jahodovým tvarohem

Jednoduchý recept ideální i pro nováčky, který ukazuje, jak snadno a rychle vytvořit lahodný dezert s jakýmkoliv sezonním nebo konzervovaným ovocem. Pokud bychom…
Ingredience aneb co potřebujete
Korpus
2 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 citron (kůra)
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém
1 tvaroh ve vaničce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru moučka
2 lžíce jahodové marmelády
Dále
čerstvé jahody
1 balíček dortového želé Dr. Oetker
tuk na vymazání formy
mouka na vymazání formy
Postup vaření podle receptu
Oddělíme žloutky od bílků. Z citronu nastrouháme kůru. K žloutkům přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, vše promícháme. Poté přidáme olej a mléko, a nakonec do směsi vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně vymícháme metličkou, aby se směs stala hladkou.
Bílky ušleháme na pevný sníh a jemně je zapracujeme do těsta.
V kulaté formě o průměru 26 cm potřeme vnitřek tukem a posypeme moukou. Těsto nalijeme do formy, uhladíme ho a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme po dobu 20 až 30 minut.
V misce smícháme tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a marmeládu, až získáme hladkou směs.
Na upečený a vychladlý korpus naneseme jahodový tvaroh. Na koláč rozmístíme jahody a opatrně zalijeme zchladlým dortovým želé, které jsme připravili podle pokynů na obalu.
Necháme želé zatuhnout v lednici, až potom ho vyjmeme z formy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Letní koláč s jahodovým tvarohem
Letní koláč s jahodovým tvarohem je osvěžující a lahodný dezert, ideální pro teplé slunečné dny. Křehké těsto se dokonale doplňuje s jemným jahodovým tvarohem, který je sladký a zároveň lehký. Ozdobený čerstvými jahodami a mátou, tento koláč přináší nejen skvělou chuť, ale také nádherný vzhled. Je to skvělá volba pro rodinné oslavy nebo příjemné odpolední návštěvy s přáteli. Pochutnejte si na tomto letním potěšení a osvěžte svou chuťové buňky v teplých měsících.