Jablečné rohlíčky pečené v limonádě

Těsto, které jsme vybalili a rozložili, rozřízneme na 12 trojúhelníků. Jablko oloupeme a nakrájíme na 12 klínků. Na každý trojúhelník těsta umístíme jeden...
Ingredience aneb co potřebujete
1 balení vyváleného listového těsta (275 g)
1 velké jablko
skořice
1 plátek másla
1 sáček vanilkového cukru (10 g)
1 plechovka limonády Sprite (330 ml)
Postup vaření podle receptu
Rozložené těsto rozdělíme na 12 trojúhelníků. Jablko nejprve oloupeme a poté nakrájíme na 12 měsíčků. Na každý trojúhelník těsta položíme jeden jablečný klínek a jemně posypeme skořicí. Nakonec každý kus těsta zabalíme do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky uložíme do zapékací misky těsně vedle sebe. Rozpustíme máslo a vmícháme do něj vanilkový cukr. Opatřeným máslem potřeme rohlíčky. Poté vše zalijeme celou plechovkou limonády tak, aby byly rohlíčky alespoň z poloviny ponořené. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut, dokud nezačne povrch rohlíčků zlátnout a limonáda se téměř vypeče, v misce zůstane jen trochu chutného sirupu. Rohlíčky pak mají křupavou vrstvu a uvnitř jsou vláčné a šťavnaté, můžeme je podat ještě teplé s kopečkem šlehačky, stejně tak chutnají i vychladlé.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečné rohlíčky pečené v limonádě
Jablečné rohlíčky pečené v limonádě jsou lahodným a originálním dezertem, který spojuje sladkost jablek s jedinečnou chutí perlivého nápoje. Těsto, obohacené o kousky jablek, se peče v osvěžující limonádě, která dodává pečivu zvláštní šťavnatost a jemnost. Tento recept je ideální pro rodinné oslavy nebo jako sladké pohoštění pro přátele. Rohlíčky jsou nejen chutné, ale také vizuálně přitažlivé, což z nich činí dokonalou tečku za každým jídlem. Vyzkoušejte je a potěšte své blízké!