Bábovka

Bábovka je poklad našeho rodinného tradice a existuje pro ni nespočet různých receptů. Občas je však nejlepší vrátit se k osvědčeným základům - k jednoduchému a na první pohled...
Ingredience aneb co potřebujete
250 g cukru
4 celá vejce
100 ml oleje
100 ml teplé vody
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Na přípravu formy
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Nejdříve si připravíme formu na bábovku, kterou potřeme tukem a posypeme hrubou moukou.
Důkladně promícháme všechny ingredience, kromě kakaa.
Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Do zbylé části těsta přidáme kakao, promícháme a poté nalijeme do formy na světlé těsto.
Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 až 45 minut. Pro ověření, zda je hotová, použijeme špejli, která by měla být po vytažení suchá.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka
Bábovka je oblíbený český dezert, který se většinou peče v typické kulaté formě s důlkem uprostřed. Její původ můžeme hledat v tradiční domácí kuchyni, kde se těsto připravuje z mouky, cukru, vajec a mléka. Bábovka může být ochucena různými přísadami, jako jsou kakao, ořechy nebo sušené ovoce. Je často podávána ke kávě nebo čaji a je ideální na rodinné oslavy a setkání. Každý má svůj oblíbený recept, což dává bábovce osobitý šarm a variabilitu v chutích.