Bábovka

Bábovka
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Bábovka je poklad našeho rodinného tradice a existuje pro ni nespočet různých receptů. Občas je však nejlepší vrátit se k osvědčeným základům - k jednoduchému a na první pohled...

Ingredience aneb co potřebujete

250 g cukru
4 celá vejce
100 ml oleje
100 ml teplé vody
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Na přípravu formy
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup vaření podle receptu

Nejdříve si připravíme formu na bábovku, kterou potřeme tukem a posypeme hrubou moukou.

Důkladně promícháme všechny ingredience, kromě kakaa.

Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Do zbylé části těsta přidáme kakao, promícháme a poté nalijeme do formy na světlé těsto.

Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 až 45 minut. Pro ověření, zda je hotová, použijeme špejli, která by měla být po vytažení suchá.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bábovka

Bábovka je oblíbený český dezert, který se většinou peče v typické kulaté formě s důlkem uprostřed. Její původ můžeme hledat v tradiční domácí kuchyni, kde se těsto připravuje z mouky, cukru, vajec a mléka. Bábovka může být ochucena různými přísadami, jako jsou kakao, ořechy nebo sušené ovoce. Je často podávána ke kávě nebo čaji a je ideální na rodinné oslavy a setkání. Každý má svůj oblíbený recept, což dává bábovce osobitý šarm a variabilitu v chutích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (72 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, do 100 korun, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, moučníky, sladké, bábovky, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bábovka.

Přidat komentář