Hrnková buchta

Vezměte hrníček do ruky, připravte potřebné ingredience a za hodinu už si pochutnáváte na voňavé buchtě, která naplní domov sladkým ovocem. Udělejte radost svým blízkým a určitě…
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrnek cukru moučka
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 Hery (125 g)
1 hrnek mléka
1 kypřicí prášek
2 vejce
ovoce
Postup vaření podle receptu
Smícháme cukr moučku, polohrubou mouku, vanilkový cukr a Heru, přičemž jeden hrníček si odložíme na pozdější posypání.
Do směsi přidáme mléko, prášek do pečiva a vejce, a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Nalijeme do plechu a ozdobíme ovocem podle vlastního výběru, jako jsou broskve, meruňky, nebo cokoliv jiného, co máme rádi.
Ovoce posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili v hrníčku.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme 20-25 minut při 200 °C. Upečenost ověřujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být čistá.
Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnková buchta
Hrnková buchta je oblíbený český dezert, který se vyznačuje svou jednoduchostí a rychlou přípravou. Jak název napovídá, k výrobě se používají hrnky jako míra surovin, což usnadňuje celý proces. Hlavními ingrediencemi jsou mouka, cukr, vejce, mléko a olej, přičemž do těsta lze přidat i ovoce, jako jsou jablka nebo borůvky. Výsledkem je nadýchaná a chutná buchta, ideální ke kávě nebo čaji. Tento tradiční pokrm si získal srdce mnoha domácností a stal se oblíbeným receptem pro rychlý sladký zákusek.