Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou

Rebarbora a jahody se objevují na přelomu jara a léta. Obě tyto suroviny můžete použít k vytvoření vynikajícího koláče. Kombinace…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g rebarbory
250 g jahod
50 g cukru
Těsto
125 g másla
150 g polohrubé mouky
75 g Solamylu
125 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1/2 prášku do pečiva
Drobenka
100 g hrubé mouky
50 g krupicového cukru
60 g másla
Postup vaření podle receptu
Rebarboru zbavíme slupky a nakrájíme ji na kousky široké přibližně 1 cm. Jahody umyjeme a podle jejich velikosti je nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny. Ve velké misce vše smícháme a posypeme 50 g cukru.
V jiné nádobě smícháme polohrubou mouku, Solamyl, cukr, vanilkový cukr, vejce, prášek do pečiva a máslo. Tyto ingredience důkladně promícháme a poté těsto rovnoměrně naneseme na plech pokrytý pečicím papírem.
Těsto posypeme sladkou rebarborou s jahodami.
Z kombinace krupicového cukru, hrubé mouky a změklého másla vytvoříme drobenku tím, že ji v rukou rozdrobíme, a tuto drobenku nasypeme na vrstvu rebarbory a jahod.
Dáme to do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 °C, a pečeme asi 30 až 40 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou je osvěžující a lahodný dezert, který spojuje kyselou chuť rebarbory s sladkostí jahod. Tento koláč je ideální volbou na jarní a letní dny, kdy jsou jahody a rebarbora v sezóně. Křehké těsto je pokryto bohatou vrstvou ovoce a posypáno křupavou drobenkou, která dodává koláči dokonalou texturu. Podávejte teplý se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro nezapomenutelný gastronomický zážitek.