Jablečný závin

Jablečný závin
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Tradiční závin s lahodnou jablečnou náplní, do které se přidává skořice a rozinky, se snadno připravuje a chutná téměř každému. Připomeňte si…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g hladké mouky
100 g cukru moučka
100 g másla (Hery)
1 vejce
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Náplň
1 kg jablek
4 lžíce cukru krystal
1 skořicový cukr
rozinky
Na dokončení
1 vejce
cukr moučka

Postup vaření podle receptu

Smícháme mouku s práškem do pečiva, moučkový cukr, máslo, vejce a mléko, a zpracujeme na hladké těsto.

Pak to rozdělíme na dvě části, které vyválíme. Troubu nastavíme na 200 °C.

Oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nastrouháme je. Rozložíme je na těsto, posypeme cukrem a skořicí a přidáme rozinky. Poté zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem.

Vkládáme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. Po vychladnutí posypeme závin cukrem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečný závin

Jablečný závin je oblíbený tradiční dezert, známý především ve střední Evropě. Skládá se z tenkého těsta, které je plněné aromatickými jablky, cukrem a skořicí. Tento sladký pokrm se často podává teplý, posypaný moučkovým cukrem nebo s vanilkovou omáčkou. Jablečný závin je oblíbený nejen pro svou vynikající chuť, ale také pro jedinečnou kombinaci křupavého a měkkého těsta. Je ideální volbou pro oslavné příležitosti i rodinná setkání.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (32 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pečení, moučníky, sladké, podzimní, jablka, štrúdly

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jablečný závin.

Přidat komentář