Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru

Dezert trochu připomíná naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou měkcí, sladcí a voní po koření, které je použito. Zároveň jsou…
Ingredience aneb co potřebujete
Startér kaše
80 g mléka
80 g vody
30 g hladké mouky
Těsto
90 g másla (nebo napůl s Herou)
170 g mléka
2 vejce
10 g sušeného droždí (nebo 22 g čerstvého)
500 g hladké mouky
30 g sušeného mléka
1/2-1 lžička soli
Náplň
250 g cukru
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého kardamonu
1 lžička mletého hřebíčku
150 g másla
Omáčka
120 g moučkového cukru
60 g čerstvého sýra (Lučina, Philadelphia)
60 g másla
1/2 lžičky vanilkového extraktu
20 g mléka
1 lžíce citronové šťávy
Dále
mouka a tuk na přípravu formy
Postup vaření podle receptu
Připravujeme suroviny na startovací kaši tak, že je necháme vařit 3 minuty na 80 °C při rychlosti 3. Poté to necháme odpočinout a vychladnout přibližně 10 minut.
Do mixéru dáme mléko, vejce, máslo a droždí a mixujeme 20 vteřin na rychlosti 4. Poté přidáme ostatní suroviny na těsto a necháme zpracovávat 3–4 minuty na program Těsto. Těsto by mělo být pružné, hladké a mírně lepkavé. Pokud je potřeba, přisypeme jednu až dvě lžíce hladké mouky. Necháme kynout přibližně 45 minut v míse. Těsto lze také připravit večer předem a nechat kynout v chladničce (nebo na balkoně) a ráno upéct čerstvé.
Náplň si mezitím připravíme tak, že všechny suroviny dáme do mixéru a zpracujeme na jemnou pastu při rychlosti 4 po dobu 30 sekund.
Vy kynuté těsto položíme na pracovní plochu potřísněnou olejem. Z něj lehce vyválíme plát o tloušťce přibližně 1 cm a rozměrech 50 × 30 cm. Následně jej potřeme připravenou pastou a z delší strany jej stočíme do rolády. Z této rolády odkrojíme jednotlivé kousky (nejlépe se to dělá pomocí neparfemované zubní nitě) a umístíme je na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Mezi kousky necháváme mezeru, protože hodně nakynou. Necháme je kynout, dokud se objem rolí nezvětší na dvojnásobek.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Omáčku připravíme tak, že všechny potřebné ingredience smícháme na vysoké otáčky po dobu 30 sekund. V závislosti na druhu sýra nemusí mít úplně jemnou konzistenci, ale na chuti to nijak neubírá.
Servírujeme teplé, zalité vanilkovou omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru
Máslovo-skořicoví šneci jsou lahodným pečivem, které si zamilujete. Těsto je vláčné a voňavé, díky máslu a skořici, které mu dodávají neodolatelnou chuť. Při jejich přípravě vám pomůže varný mixér, který usnadní míchání a hnětení těsta. Po upečení se šneci jednoduše rozplývají na jazyku a ideálně se hodí k odpolední kávě nebo čaji. Připravte si tuto delikatesu a užijte si sladký zážitek s rodinou a přáteli!