Pomerančový moučník
Ušleháme čtyři žloutky s dvěma lžícemi nastrouhané pomerančové kůry a 50 gramy cukru do husté pěny, potom přimícháme dětskou krupičku a 125 ml pomerančové šťávy.
Ingredience aneb co potřebujete
4 vejce
2 lžíce pomerančové kůry
50 g moučkového cukru
80 g dětské krupičky
125 ml čerstvě vylisované pomerančové šťávy
100 g hladké mouky
Na sirup
125 ml pomerančové šťávy
70 g cukru moučka
Postup vaření podle receptu
Šleháme čtyři žloutky s dvěma lžícemi nastrouhané pomerančové kůry a 50 gramy moučkového cukru, dokud nevznikne hustá pěna. Poté přidáme dětskou krupičku a 125 ml pomerančové šťávy. Necháme směs odstát na 15 minut.
Mezitím vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Ten poté přimícháme do žloutkové pěny, přidáme mouku a jemně spojíme. Pečeme v menší formě 25 minut při 180 stupních.
Mezitím do hrnce nalijeme 125 ml pomerančové šťávy, přidáme 70 g cukru a vaříme, až směs zhoustne.
Necháme upečený dezert vychladnout ve formě po dobu 10 minut, pak ho přesuneme na talíř a potáhneme zahuštěným sirupem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pomerančový moučník
Pomerančový moučník je osvěžující dezert, který potěší milovníky citrusů. Vyniká svou svěžestí a lehkou texturou, ideální pro horké letní dny. Tento moučník se často peče z jemně nastrouhané pomerančové kůry, která dodává výraznou chuť, spolu s šťávou z pomerančů pro extra šťavnatost. Může být podáván s hladkým krémem nebo posypaný cukrem, což umocňuje jeho sladkokyselý chuťový profil. Pomerančový moučník je skvělou volbou pro oslavy i běžné rodinné stolování.

Tomáš Rohlena