Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone

Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 65 minut
Porce: 12

Aromatické dýňové koláčky s výrazným kořením a chutným krémem z mascarpone a tvarohu vás přivedou do podzimní atmosféry. Stačí je jen lehce posypat...

Ingredience aneb co potřebujete

Dýňové pyré
1 menší dýně hokaido
Těsto
100 g hladké mouky
90 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
190 g dýňového pyré
1/2 lžičky soli
115 g měkkého másla (nebo máslové Hery)
200 g cukru krupice
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
Krém
200 g mascarpone
100 g tučného tvarohu
100 g smetany ke šlehání
1/2 sáčku ztužovače šlehačky
100 g cukru moučka
2 lžičky vanilkového extraktu

Postup vaření podle receptu

Nejprve připravíme pyré z dýně. Dýni důkladně umyjeme, rozřízneme a odstraníme semena. Následně ji nakrájíme na měsíčky a pečeme při teplotě 190 °C přibližně 45 minut. Po upečení slupku odstraníme a dužninu rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.

V menší míse smícháme sypké složky těsta, tedy mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, hřebíček a sůl. Ve větší míse ušleháme cukr s máslem asi 5 minut. Poté do máslové směsi přidáme vejce a vanilkový extrakt.

Do máslové směsi postupně, po malých dávkách, přidáváme a vmícháváme mouku a dýňové pyré, dobře promícháme.

Plech na cupcakes připravíme tak, že do něj dáme papírové košíčky. Následně do nich nalijeme těsto a pečeme zhruba 20 minut při teplotě 180 °C. Otestujeme, zda je těsto hotové, tak, že do něj zapíchneme špejli; pokud je po vytažení suchá, cupcaky jsou hotové. Po upečení je necháme vychladnout.

Až cupcakes vychladnou, připravíme krém. Nejprve smícháme mascarpone, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt. V jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem, dokud nebude tuhá. Tu připravenou šlehačku spojíme se směsí mascarpone a dáme ji na chvíli do chladničky. Poté krém přendáme pomocí lžíce do cukrářského pytlíku a naneseme na cupcaky.

Pocukrujeme cupcakes se smetanou trochou skořice a dochutíme podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone

Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone jsou skvělým podzimním dezertem, který se těší popularitě díky své lahodné chuti a jemné textuře. Hlavním ingrediencí je dýně, která dodává cupcakes nejen příjemnou sladkost, ale také vláčnost. Krém z mascarpone je zase bohatý a krémový, a perfektně doplňuje jemnou dýňovou chuť. Tyto cupcakes jsou nejen chutné, ale i vizuálně atraktivní, ideální pro oslavy nebo jako sladký zpestření každého dne. Vyzkoušejte je a zjistíte, jak skvělé mohou být kombinace sezónních ingrediencí v dezertech!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (25 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: sváteční / nedělní, pečení, moučníky, podzimní, večírky a oslavy, středně náročný, dýně, drobné pečivo

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone.

Přidat komentář