Jahodová panna cotta

Skvělý dezert, který se inspiroval klasickou italskou panna cottou, připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše jen rychle povaříme a pak…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g jahod
140 g bílého řeckého jogurtu
4 lžíce rostlinného mléka
třtinový cukr (nemusí být)
2 lžičky rostlinné želatiny agar
Postup vaření podle receptu
Jahody důkladně umyjeme a vložíme do mixéru. Poté přimícháme řecký jogurt a mléko a vše důkladně rozmixujeme do hladké konzistence.
Poté směs nalijeme do hrnce a zahříváme. Pokud preferujeme sladší panna cottu, přidáme během vaření třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.
Jakmile jahodový krém začne vařit, sundáme ho z ohně, přidáme 2 lžičky želatiny a už ho dál nevaříme.
Pomocí metličky důkladně promícháme, poté směs rozdělíme do mističek a necháme ji vychladnout v lednici do následujícího dne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jahodová panna cotta
Jahodová panna cotta je delikátní italský dezert, který spojuje jemnou smetanovou chuť s osvěžujícími jahodami. Je připravena z jednoduchých ingrediencí, jako jsou smetana, cukr a želatina, které vytvářejí hladkou a krémovou strukturu. Po ochlazení se panna cotta podává s čerstvými jahodami nebo ovocným přelivem, což dodává na atraktivitě. Tento dezert je ideální volbou pro letní posezení a osvěžení po těžkém jídle. Vyzkoušejte jahodovou panna cottu jako sladkou tečku, která potěší chuťové pohárky vašich hostů!