Letní koláč s jahodovým tvarohem

Jednoduchý návod pro nováčky na snadné a rychlé upečení lahodného dezertu s jakýmkoli letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom…
Ingredience aneb co potřebujete
Korpus
2 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 citron (kůra)
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém
1 tvaroh ve vaničce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru moučka
2 lžíce jahodové marmelády
Dále
čerstvé jahody
1 balíček dortového želé Dr. Oetker
tuk na vymazání formy
mouka na vymazání formy
Postup vaření podle receptu
Žloutky oddělíme od bílků. Z citronu nastrouháme kůru. Do žloutků přidáme cukr a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a následně přidáme olej a mléko. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme metličkou.
Bílky ušleháme na tuhý sníh a jemně je zapraveníme do těsta.
Kulatou formu o průměru 26 cm potřeme tukem a posypeme moukou. Poté do ní nalijeme těsto, uhladíme ho stěrkou a vložíme do trouby na 170 °C. Pečeme 20 až 30 minut.
V misce důkladně smícháme tvaroh, vanilkový a moučkový cukr s marmeládou, dokud nevznikne hladká směs.
Na vychladlý korpus naneseme jahodový tvaroh. Povrch koláče pokryjeme jahodami a jemně zalijeme zchladlým dortovým želé, které jsme připravili podle pokynů na obalu.
Ponecháme želé v lednici, dokud neztuhne, a až poté ho vyjmeme z formy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Letní koláč s jahodovým tvarohem
Letní koláč s jahodovým tvarohem je osvěžující dezert, který dokonale zachycuje chuť léta. Krémový tvaroh doplněný šťavnatými jahodami vytváří lahodnou náplň, která osloví každého milovníka sladkých pochoutek. Lehké a nadýchané těsto koláče se skvěle snoubí s ovocnou chutí, což činí tento dezert ideální volbou pro letní oslavy nebo pikniky. Servírovaný vychlazený, přináší osvěžení a radost v horkých dnech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a objevte, jak je snadné připravit dokonalý letní koláč!