Churros s čokoládou (Čuros)

Exotická pochoutka pocházející z Pyrenejského poloostrova, tedy také z oblastí, kde se hovoří španělsky. Jsou to dlouhé cukrovinky z odpalovaného…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
310 ml plnotučného mléka
60 g másla
15 g třtinového cukru
špetka soli
140 g hladké mouky
3 vejce
Na smažení
1 l rostlinného oleje na smažení
Čokoláda
150 ml smetany ke šlehání
100 g kvalitní čokolády
Na obalení
skořicový cukr
Postup vaření podle receptu
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a špetku soli. Za stálého míchání tuto směs zahříváme na středním plameni, až začne vařit, a poté přimícháme mouku.
Vypneme plotýnku a chvíli mícháme, dokud z těsta nevznikne koule.
Těsto dáme do mísy, kde ho necháme 5 minut vychladnout.
Pomocí ručního šlehače následně do těsta vmícháme 3 vejce, přičemž každé přidáme zvlášť.
Naplníme ozdobovací sáček s širší trubičkou hotovým těstem.
V hrnci zahřejeme olej, do kterého vložíme těsto a smažíme, až získá zlatou barvu.
Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku a pokud chceme, můžeme je ještě teplé obalit ve skořicovém cukru.
Do hrnce nalijeme smetanu a zahřejeme ji až k varu. Horkou smetanu následně nalijeme na nalámanou čokoládu, necháme ji minutu odpočívat a poté důkladně promícháme, až vznikne hladká směs.
Co jste ještě nevěděli o receptu Churros s čokoládou (Čuros)
Churros s čokoládou, známé také jako čuros, jsou oblíbenou pochoutkou ve španělské a latinskoamerické kuchyni. Jedná se o dlouhé, sametové tyčinky z odpalovaného těsta, které se smaží do zlatova a posypávají cukrem. Podávají se často s hustou, sladkou čokoládou na namáčení, která skvěle doplňuje křupavou texturu churros. Tento dezert je oblíbený na snídani nebo jako sladká svačina, a to jak v ulicích měst, tak v rodinném kruhu. Churros s čokoládou jsou ideálním požitkem pro všechny milovníky sladkostí.