Bramborová bábovka

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme. Přidáme všechny ostatní ingredience a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g vařených brambor
3 vejce - z bílků sníh
250 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
130 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
130 g cukru (dávám méně)
1 vanilkový cukr
lžíce citrónové šťávy může být i trochu kůry
rozinky nebo ořechy - nemusí být
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je nastrouháme.
Přimícháme další ingredience a nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků.
Pečeme v troubě předehřáté na zhruba 160°C po dobu přibližně 45 minut. Tato porce je vhodná pro formu na srnčí hřbet nebo menší bábovku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová bábovka
Bramborová bábovka je jedinečný a chutný pokrm, který spojuje tradici s inovací. Tento slaný koláč, připravovaný z nastrouhaných brambor, mouky a vajec, se často ochucuje cibulí, česnekem a bylinkami. Výsledkem je křehká a vláčná bábovka, ideální jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Upečená dozlatova se skvěle hodí k zeleninovým salátům nebo kysaným okurkám. Bramborová bábovka je oblíbená v české kuchyni a potěší jak dospělé, tak děti.