Bramborová bábovka

Bramborová bábovka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme. Přidáme všechny ostatní ingredience a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g vařených brambor
3 vejce - z bílků sníh
250 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
130 g rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
130 g cukru (dávám méně)
1 vanilkový cukr
lžíce citrónové šťávy může být i trochu kůry
rozinky nebo ořechy - nemusí být

Postup vaření podle receptu

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je nastrouháme.

Přimícháme další ingredience a nakonec zlehka zapracujeme sníh z bílků.

Pečeme v troubě předehřáté na zhruba 160°C po dobu přibližně 45 minut. Tato porce je vhodná pro formu na srnčí hřbet nebo menší bábovku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová bábovka

Bramborová bábovka je jedinečný a chutný pokrm, který spojuje tradici s inovací. Tento slaný koláč, připravovaný z nastrouhaných brambor, mouky a vajec, se často ochucuje cibulí, česnekem a bylinkami. Výsledkem je křehká a vláčná bábovka, ideální jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Upečená dozlatova se skvěle hodí k zeleninovým salátům nebo kysaným okurkám. Bramborová bábovka je oblíbená v české kuchyni a potěší jak dospělé, tak děti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, pečení, moučníky, sladké, bábovky, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborová bábovka.

Přidat komentář